Zeevissen vanaf Texel

Wie wil zeevissen vanaf Texel komt vanzelf terecht bij Schipper Jaap Tuitman en zijn prachtige boot Ms Rival. In het seizoen gaat schipper Jaap vrijwel dagelijks op pad om rond Texel met zijn klantjes de nodige vis te vangen. Zeevissen vanaf Texel kost 22 euro plus eventuele materiaalhuur en wat je zoal in de prima “kantine” gebruikt.

Ik ga zeevissen vanaf Texel in Juni 2016 op een dag dat het zulk mooi weer is dat je er bijna emotioneel van zou worden. De zon schijnt de gehele dag en het is vrijwel windstil. We zitten maar met 3 mensen aan boord maar dat is een uitzondering. Ik klaag echter niet want een beetje privéles kan ik wel gebruiken. Hoewel we in een periode vissen dat de Schar net weg is getrokken en de Makreel er nog niet is weten we met z’n drieën toch nog 14 scharretjes te vangen. Gelukkig krijg ik alles mee van de beide vissers zodat ik later op de camping een aardig bordje vis kan verorberen.

Zeevissen vanaf Texel
De Ms Rival in de haven van Oudeschild

De kantine:
Van zeelucht krijg je honger en dorst en Schipper Jaap heeft dat prima door. Huisgemaakte balletjes gehakt, knapperige tosties en de koude Schuumkoppies maken de dag tot een waar feest. Maar wie wat anders wil hebben komt ook aan zijn trekken want er zit een goed ingerichte kombuis in de Ms Rival.

Tijdens het zeevissen vanaf Texel heb ik voor 6 euro een zeehengel gehuurd en voor 8 euro een portie pieren gekocht. De zeepieren zijn helaas niet te huur maar ze waren vandaag in de aanbieding dus ik heb mazzel. De Rival bezoekt een aantal plekken vanwege de wegtrekkende scharretjes. Maar desondanks vangen we toch nog een aardig emmertje vis. De ondermaatse scharretjes gooien we natuurlijk terug. De overgebleven scharretjes moeten natuurlijk wel schoongemaakt worden. Gelukkig neemt schipper Jaap de moeite om die kunst even aan te leren. En dus sta ik in mijn witte Tshirtje vis schoon te maken op het dek van de Rival.

We varen uit rond 10.00 uur in de morgen vanuit de haven van Oudeschild
We varen uit rond 10.00 uur in de morgen vanuit de haven van Oudeschild

Na een heerlijke dagje zeevissen vanaf Texel komen zijn we om 16.00 uur weer netjes retour in de haven van Oudeschild. Daar is het ondertussen een drukte van jewelste en we nemen nog even een koud biertje op een terras om de bedrijvigheid nog even te bekijken. De garnalenvissers komen terug en ook de bootjes die op pad zijn geweest naar de zeehonden komen stuk voor stuk de haven in.

Zeevissen vanaf Texel

CONTACTGEGEVENS
De scharretjes lekker gebakken in de boter met salade en veel saus.
De scharretjes lekker gebakken in de boter met salade en veel saus.
  • Foto 7: Scharretje met Krabbetje aan de lijn.
  • Foto 10, 11 : De gezellige kombuis of kantine in beeld. Prima verzorgd … !


Loctie openbaar   Serie Zeevissen vanaf Texel   Aantal items 25   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie Zeevissen vanaf Texel   Aantal items 25   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *