Yvonne Lemmers – Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers is voedingsdeskundige (officieel diëtiste) en grondlegger van Grip op Koolhydraten, een programma (geen dieet, feitelijk een leefwijze) met zeer weinig maar niet zonder koolhydraten. Het is een programma dat gegarandeerd succes oplevert als je af wilt vallen. Althans, in 90% van de gevallen en als je doorzet natuurlijk. Ook is het proefondervindelijk bewezen dat je diabetes type 2, de insuline onafhankelijke of ouderdomsuiker helemaal kunt genezen zodat je geen medicatie meer nodig hebt.

Toen ik in 2015 de diagnose diabetes type 2 kreeg wist ik het zeker, ik moet gaan afvallen. Ik ging naar een diëtiste en ik pakte het groots aan. Om kort te gaan, ik ben regelmatig afgevallen tot 93 a 94 kilo en dan kwam het proces tot stilstand, raakte ik gefrustreerd, verviel ik weer in mijn oude gewoontes en alle kilootjes vlogen er weer aan en nog meer ook.

Herkent u zichzelf in dit verhaal lees dan vooral door, de oplossing ligt om de hoek.

Toen ik koolhydraatarm ging eten omdat ik inmiddels had gehoord dat je daar goed mee af kunt vallen ging ik op internet op zoek naar producten en recepten. En zo kwam ik Yvonne Lemmers tegen,  een diëtiste die in 1983 is afgestudeerd aan de Academie voor Diëtetiek Nijmegen. Zij heeft een programma ontwikkeld waarmee je verantwoord koolhydraatarm kun eten, afvallen en gezond kunt blijven. Of eigenlijk moet ik zeggen, gezond kun worden.

Haar methodiek heeft een aantal bijzonder sterke punten:

  • Je hoeft niet te stoppen met koolhydraten, je mag best een paar frietjes.
  • Er is meer wat je wel mag eten dan wat je niet mag eten.
  • Je mag bijvoorbeeld mayonaise, spek, eieren, vette griekse yoghurt en nog veel meer lekkere dingen.

Ik ben gedurende dit dieet tussendoor nooit meer dan 1 kg aangekomen. Dat was meestal vocht en 2 dagen later weer weg.

  • Ik ben nooit meer  gefrustreerd geraakt of wanhopig geworden.
  • Ik heb weinig tot geen craving gehad naar zoetigheid of brood.
  • Je mag lekkere tussendoortjes zoals noten, stukjes kaas, worst, komkommer met tonijn of andere hartige zaken.
  • Je hoeft geen honger te lijden.
  • Je hoeft geen dure drankjes, poedertjes, kruiden of pillen te kopen.

Yvonne Lemmers heeft wel een webshop maar verkoopt slechts een paar dingen zoals: stevia, crackers en natuurlijk haar boeken, maar het  is geen verkooptruc voor voedingssupplementen. Haar boeken zijn niet overdreven geprijsd.

Per december 2017 kosten het eerste boek (grip op koolhydraten) bij BOL 22 euro en de opvolgende kookboeken 17.50 euro. Het vierde boek kost 20 euro en de voedingsplanner 17.50. Daar  word je dus niet arm van. Bij Bol kun je ze bovendien voor een paar eurootjes minder ook nog tweedehands kopen.

Waarom ik reclame maak voor Yvonne Lemmers hoor ik u vragen. Nou, dankzij haar programma ben ik (per december 2017) 13.5 kilo afgevallen en ik ben er happy bij. Geen craving, geen wanhoop en dus ook af en toe lekker uit eten.

Ik hou het al een half jaar vol en dat is absoluut uniek voor mij. Ik ben tussendoor nooit meer aangekomen, mijn bloedsuikers zijn onder controle, mijn spijsvertering is rustiger (vul zelf maar in … ) en ik heb minder hoofdpijn. Het doosje paracetamol ligt vrijwel ongebruikt in de kast. Tot ik in de tuin ga werken en mijn rug weer eens verrek, maar dat heeft niks met voeding te maken.

Hoe werkt het dieet?

Daar ga ik verder niet op in. Dat staat allemaal piekfijn uitgewerkt in haar boeken. Koop ze maar en lees het als je af wilt vallen en je herkent je in mijn verhaal. De basis is geen koolhydraten, dus geen suiker, brood, pasta, rijst, aardappelen etc. Maar je mag er af en toe wel een beetje van, zij het in verhouding met andere zaken zoals groente, vet en eiwitten.

Er is sprake van een koolhydraatmoment, in principe 1x per dag, zodat je legaal een paar gebakken aardappeltjes of wat pasta kunt eten.

Er is een forum en een facebook pagina. Daar moet je lid van worden. Gelukkig maar want daardoor is het forum geen verzamelplaats voor vervelende types die de overhand hebben of onaangenaam  zijn. Het kost 1x 12.50 euro en dan ben je er lid van. Feitelijk een mooi en effectief systeem.

Verder is er een uitgebreid netwerk van diëtisten die volgens de methodiek van Yvonne Lemmers werkt. Wilt u dus professionele ondersteuning van een diëtist die op de hoogte is van deze methodiek dan kunt u via de website iemand selecteren.

U merkt het al, Yvonne Lemmers kan weinig fout doen bij mij. Wil u afvallen, bent u een jojo’er, gevoelig voor koolhydraten, verslaafd aan chocolade, cola light en eet u met enig gemak forse hoeveelheden brood, zoetigheid of zoutjes, koop dan vooral het 1e boek van Yvonne, word lid van het forum en ga aan de bak. Voor je het weet ben je 10 kilo kwijt.

yvonne lemmers

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *