Wind conversie tabel – Mijlen, Knopen, Meters

Een wind conversie tabel is een hulpmiddel om de windkracht om te rekenen in kilometers, knopen, mijlen, meters per seconde, beaufort en zelfs in golfhoogtes. Verder is er een beschrijving in woorden voor de zee en het land. Op deze pagina vind u tabellen die diverse combinaties weergeven, zowel in het Engels als in het Nederlands. Verder is er nog een tweetal tabellen die wat verder gaan dan de 12 stappen in de tabellen die op beaufort zijn gebaseerd.

Hieronder eerste een standaard tabel en dan een iets uitgebreidere tabel. Alle tabellen zijn in JPG formaat in originele afmetingen. Je kunt ze downloaden met je rechtermuisknop en gebruiken voor werkstukken en scripties voor studenten en scholieren. Vermeerdering via andere websites of publicaties niet.

Wind conversie tabel

Een beschrijving is altijd subjectief. Een tamelijk harde wind kan hard zijn maar ook niet al te hard in vergelijking met harde wind. Dat is verwarrend en al honderden jaren geleden zijn mensen begonnen om de windkracht te beschrijven. Vandaar ook dat de Engelse en Nederlandse beschrijvingen akelig veel op elkaar lijken.

Ook nog even voor het gemak een staatje van de verhoudingen tussen de diverse gebruikte rekengrootheden:

  • 1 meter = 3.28 feet
  • 1 m/s = 1.944 knots
  • 1 m/s = 3.6 km/h
  • 1 m/s = 2.237 mph
  • 1 km/h = 0.6214 mph

De windkracht omreken tabel koppelt snelheden in mijlen per uur, meters per seconde, kilometers per uur en knopen aan elkaar. Verder is er nog een staatje met hoogtes van golven en natuurlijk diverse beschrijvingen. Alle tabellen zijn in JPG formaat in originele afmetingen. Je kunt ze downloaden met je rechtermuisknop en gebruiken voor werkstukken en scripties voor studenten en scholieren. Vermeerdering via andere websites of publicaties niet.

En ook nog even een tabel waarin de grotere waardes nog even aandacht krijgen.

Tot zover dit winderige artikeltje. Sla het op bij je favorieten want als het hard waait is het lastig googelen.

Homo sapiens non urinat in ventum (een verstandig man plast niet tegen de wind in).

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *