Wifi Camping Frankrijk, dat kan beter

Wifi camping Frankrijk is doorgaans redelijk goed geregeld tenzij je naar de hele kleine campings gaat of naar de eenvoudigere Camping Municipale. Ik persoonlijk kan niet zonder wifi. Op de foto hieronder kun je ook nog zien dat wifi camping Frankrijk ook zijn weerslag heeft op de organisatie in mijn caravan zelf. Op ondergaande foto’s zie je eigenlijk de belangrijkste ingrediënten van een goede vakantie: koffie (ochtend), cola (middag), port (avond) Zonneschijn (de gehele dag) en mijn laptop (tussendoor)

Voor de liefhebbers: ik gebruik voor wifi op de camping naar grote tevredenheid de Alfa outdoor USB ontvanger of de Powerwifi A271963 (bij Obelinks, 90 euro). wil je zeker zijn van Wifi franse campings dat moet je vaak wel even goed zoeken. Ik schat zelf in dat zo’n 60% van de campings duidelijk vermeld dat ze Wifi hebben. Staat het er niet bij dan is de kans groot dat er wel Wifi bij de receptie is. Heeft een camping een fatsoenlijke website en bijvoorbeeld Twitter of Facebook dan hebben ze doorgaans ook wel ergens een wifi-punt.

Het aanschaffen van een versterker zorgt er voor dat je niet me je tablet hoeft te gaan lopen om vervolgens vlakbij de receptie uit te komen waar je vaak niet kan zitten, je apparatuur neer kan leggen of droog kan zitten. En het is vaak tijdens minder fraai weer dat je even Meteo France wilt checken of wat op wil zoeken voor als het weer droog is.

Kwaliteit wifi camping Frankrijk

Zeker op de gratis wifi campings is het signaal niet al te krachtig en kun je in de avonduren nog wel eens problemen ondervinden. Veel van dit soort problemen kun je voorkomen door een wifi versterker mee te nemen. Deze zijn tegenwoordig niet meer zo groot en duur dus dat is voor de liefhebber van laptop of tablet. Je versterker moet dan wel “het wifi-punt kunnen zien”, met andere woorden, er moet geen toiletgebouw of een joekel van een camper of caravan tussen jouw versterker en het wifi-punt staan. Met een oplossing als de Alfa Outdoor usb ontvanger heb je die problemen trouwens nauwelijks.

Wil je goed advies hebben dan kan ik Obelink adviseren. Meteen een leuk uitje naar één van mooiste en grootste kampeerwinkels die ik ken. De Vrijbuiter is daar echt helemaal niks bij. Neem wel voldoende geld mee want je kunt hier helemaal los gaan. Voor mij is het aardig stukje karren naar Winterswijk maar het is altijd weer de moeite waard.

WIFI op de camping

wifi camping frankrijk  wifi op de camping 2 wifi camping frankrijk 2

Als je goed kijkt zie je op de foto rechts de antenne met wifi versterker. Een eenvoudige en relatief simpele oplossing. Eén van mijn medekampeerders  heeft hem netjes op de zijkant van zijn camper gemonteerd.

Ik maak altijd gebruik van wifi op de camping. Voor dat doel heb ik een wifi versterker gekocht. Zie ik dan bij de beschrijving van een camping de term “wifi alleen op het terras” dan weet ik zeker dat ik ook bij mijn eigen caravan kan internetten. Maar helaas betekent die mededeling meestal ook dat er matig internet is. De laatste jaren heb ik vooral in Frankrijk vaak matige verbindingen gehad. Vaak gaat internet in Frankijk nog via inbelpunten en kun je met name in de avonduren de verbinding wel schudden, versterker of niet.

In Nederland heb ik de afgelopen 2 jaar prima internet gehad hoewel ik er ook nog wel eens voor heb moeten betalen. Maar dan was het ook wel goed. In Engeland had ik internet via BT. Dat kost een paar centen maar ik had an altijd een prima verbinding. Via de camping was het in Engeland altijd goedkoper maar vaak niet beschikbaar. En dan was de BT optie geen probleem. Gewoon via je de optie verbindingen kijken wat er is en afrekenen met de creditcard.

 


door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *