Welke stekker op een Franse Camping

Welke stekker op een Franse camping? is een veel gestelde vraag. En er zijn dan ook 2 antwoorden op: de bekende CEE campingstekker en de gewone randaardestekker met een Frans tintje, het bekende pennetje. Koop je echter een goed verlengsnoer dan zit er een gaatje in en kun het gewoon  gebruiken op een Franse Camping. Welke stekker gebruik je op een Franse Camping is dus snel gegeven: Je moet er twee bij je hebben voor de zekerheid. Of een verloopstekker van Randaarde naar CEE want daar red je ook je vakantie mee.

Welke stekker op een Franse Camping

Ten eerste kun je op veel van de Franse campings gewoon terecht met de standaard blauwe CEE stekker. Neem wel voldoende kabel mee, minstens 30 meter. Ik heb al heel wat keren al mijn spul nodig gehad om de paal met elektra te bereiken. Het blijven tenslotte Fransen nietwaar. En het spreekwoord ‘met de Franse slag’ komt niet uit de lucht vallen.

Hierboven de standaard CEE stekker en contra-stekker. Daarnaast het verlengsnoer met beide stekkers standaard gemonteerd. Ik heb in ieder geval 20 meter van dit soort kabel bij me. Maar op diverse campings haal je het daar niet mee of hebben ze dan toch weer de gewone randaarde stekker met het beruchte Franse pennetje.

Hierboven 2 mooi duidelijke voorbeelden van het Franse systeem met het beruchte pennetje. Koop je een goed verlengsnoer dan past de stekker op de Franse elektra op de campings. Let dus op het gaatje in de stekker. Dat heb je nodig om stroom te halen bij de Franse elektrapalen op de camping.

Maar ik ben zo iemand die overal rekening mee houdt dus ik heb onderstaande selectie bij me.

  • Links: verloopstekker van CEE naar randaarde.
  • Midden: verloopstekker van Franse randaarde naar CEE verlengsnoer
  • Rechts: Randaarde verlengsnoer dat je aan kunt sluiten op het Franse systeem en met het middelste verloopsnoer kan aansluiten op de Caravan.

Hoe het ook zij, met deze combinatie heb ik me nog altijd kunnen redden. Ik heb dus alle CEE combinaties die je hier boven zit bij me. Doordat ik 2 CEE verlengsnoeren bij me heb, en de verloopstekkers en het randaarde verlengsnoer heb ik ook altijd genoeg snoer bij me. In totaal heb ik meer dan 40 meter kabel bij me.

Daarmee kun je doorgaans stroom halen aan de andere kant van de camping. En wie denkt dat het overdreven is om 40 meter kabel mee te hebben zal van een koude kermis thuiskomen: ik heb het elk jaar minstens allemaal een keer nodig en vaak alles om de elektra van 3 veldjes ver weg te halen.

Meer over elektra op de camping

De verschillende kabels koop je onder andere bij grote kampeerwinkels en outdoorwinkels.

Doe altijd een vergelijkend warenonderzoek op internet want er zijn flinke prijsverschillen. Bij genoemde winkels zijn de prijzen doorgaans scherp. Kijk verder voor aanbiedingen bij winkels als Praxis, Hornbach en specialisten als Conrad etc. Weet je niet helemaal zeker wat je hebben moet beperk je dan tot de kampeerwinkels want die hebben alleen maar wat kampeerders nodig hebben.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door