Wandelroute Postbank

Wandelroute Postbank

Langs de veluwezoom bij Arnhem kun je prachtige wandelingen maken. De wandelroute Postbank geeft een opsomming hoe je vanaf diverse parkeerplaatsen kun starten met als centrum het bezoekerscentrum Veluwezoom.

Hier vind u Natuurmonumenten, de VVV de nodige horeca. Verder is hier het Veluwetransferium Postbank, een soort katalysator voor diverse activiteiten.

Wandelroute Postbank

Vanaf de verschillende parkeerplaatsen kun je een veelheid aan wandelingen starten. Hieronder een kaartje van elke Wandelroute Postbank vanaf de verschillende parkeerplaatsen inclusief een overzichtskaartje.

Voor documentatie over deze wandelingen verwijs ik graag naar het bezoekerscentrum van natuurmonumenten. Hier kun je een keur aan kaarten en kaartjes kunt krijgen van alle wandelingen voor aantrekkelijke prijzen.

Wandelroute Postbank
Mooi beeld van de Postbank in de herfst

De kaart van het gebied kost bijvoorbeeld 7 euro (6 voor leden) en dan heb je een mooie kaart van de Veluwezoom en het Deelerwoud. Ook kun je hier koffie drinken (bij de brasserie) en er zit een VVV agentschap en kun je er fietsen huren

Mensen die van lange wandelingen houden kunnen van de ene naar de andere parkeerplaats lopen en op die manier de wandelingen aan elkaar plakken. Zo kun je de gele wandeling vanaf het bezoekerscentrum combineren met de zwarte en rode wandeling vanaf Beekhuizen.

Ook kun je alle wandelingen vanaf 1 parkeerplaats lopen.Wat ik jammer vond toen ik er in november 2014 was (oosten wind) was het enorme lawaai van de Autowegen in de omgeving. Het lawaai was toen erg prominent aanwezig wat voor mij een fiks minpunt betekent want ik ga voor mijn rust de natuur in.

Bij het bezoekerscentrum was het overigens minder dan in het Deelerwoud. Ik kan dit gebied van harte aanbevelen om te gaan wandelen. Ik geef niet al te veel informatie omdat je bij elke parkeerplaats een prachtig infobord kunt vinden met alle wandelingen.

Hieronder wel het adres van het bezoekerscentrum. Ga daar eerst heen want hier staat ook een overzichtskaart van het gebied met alle wandelingen.

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Voor de kaartjes van de wandeling, zie foto 14 en 15 (helemaal onderaan). Voor wie onderstaande informatie niet helder is, ga naar het bezoekerscentrum en koop een kaart van het gebied of afzonderlijke kaartjes van de routes. Alle routes zijn uitstekend aangegeven.

Hieronder nog wat sfeerbeelden van mijn wandeling gedurende de herfst van 2014.

Zie de foto’s: 14 t/m 25.

Bij de Foto’s
  • 14: Startpunten rond de Postbank en het bezoekerscentrum.
  • 15: Kaartje met startpunten, afstanden en parkeerplaatsen.
  • 24: Mooi beeld van de Postbank in de herfst.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *