Wandelroute natuurpark Lelystad

Wie op zoek is naar de wandelroute natuurpark Lelystad is snel klaar: die vind je bij de ingang. En de ingang vind je bij de parkeerplaats waar je voor 3 euro de hele dag voor de deur kunt staan. Dit is een waar 5 sterrenpark. Leuk voor wandelaars, de kids, de hond en voor iedereen met mobiliteitshulpmiddelen want alle paden zijn verhard en goed begaanbaar.

Wandelroute Natuurpark Lelystad

Meteen bij de ingang staat een groot bord waar alle paden op staan aangegeven. Erg ingewikkeld is het niet. Het Park bestaat uit een aantal grote elementen waar de wandelpaden op logische wijze doorheen lopen. Je hebt dus eigenlijk geen kaart nodig.

Wandelroute natuurpark Lelystad
Kaartje van het Natuurpark

De grootse route rondom is zo’n 8 kilometer lang. Maak je hier en daar een ommetje dan heb je zo 10 kilometer bij elkaar. Maar vanaf het bezoekerscentrum kun je zelf een vierkant uitkiezen en dan heb je zo vier of vijf kleine routes van 2 tot 5 kilometer te pakken waar je echt geen kaartje voor nodig hebt.

Met een smartphone en wandelapp (ik gebruik MapMyWalk) is het helemaal een eitje. Maar gewoon met google maps kom je er ook wel uit.

Wil je dat kaartje toch ga dan even naar het bezoekerscentrum. Het is vrijwel dagelijks geopend en je kunt er niet alleen leuke dingen kopen maar er is ook een door Hayé ge-exploiteert restaurant waar je naast een prima bak koffie ook een lunch kunt gebruiken.

Natuurpark Lelystad is een natuurrijk recreatiegebied vlakbij Lelystad. Het park word beheerd door de stichting Het Flevo-landschap. Het is ontstaan in de jaren 1970 omdat de Amsterdamse dierentuin Artis behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren.

In het park vind je een aantal verschillende diersoorten die hier hun gang kunnen gaan: Er zijn Wisenten, Moeflons, Pater-Davindsherten, wilde zwijnen, Przewalskipaarden, Edelherten, Elanden en in het wild ook nog heel veel ooievaars.

Verder zijn er otters en bevers die je ook kunt zien, zij het met een beetje mazzel. Gelukkig zijn er van beide soorten al een aantal ontsnapt dus binnenkort kun je ze overal in Flevoland gaan bekijken. Zoek de overstroming en je kunt beiden in de buurt aantreffen. Het is de trouwens de enige plek in Nederland waar je Elanden in het wild kunt zien.

Het totale gebied is 400 hectare groot en bestaat uit waterpartijen, rietvelden, grasland en bos. De grotere plassen in het park zijn ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de nabijgelegen A6. Waar een autoweg niet goed voor is.

Vlakbij de ingang is een bezoekerscentrum en een restaurant dat gerund word door Haye, de exploitant van 2 grote tankstations met hotel en restaurant langs de A6 vlakbij Lelystad. Er ligt bijna 18 kilometer aan verharde en onverharde wandel- en fietspaden in het park, Het park is het gehele jaar door, elke dag toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *