Wandelroute Melrose Eildon Hills

De wandelroute Melrose Eildon Hills begint in het pittoreske stadje Melrose. Melrose ligt in de vallei van de Tweed aan de voet van de Eildon Hills. Melrose is de geboorteplaats van de sport Rugby Sevens. De drie toppen van de Eildon Hills zijn een belangrijk landmark in de Scottish Borders.

Aan de voet van deze drie bergen in de vallei van de tweed ligt Melrose. De wandelroute Melrose Eildon Hills is een wandeling van ruim 9 kilometer langs alle drie de toppen van Eildon Hills.

Het gebied rond Melrose is al duizenden jaren bewoond. Het Romeinse leger kwam hier rond 80Bc en bouwde een fort in de buurt onder de naam Trimontium of ‘Plaats van de Drie Heuvels’. Ook werd er een een post of tempel gebouwd bovenop de top van Eildon Hill North.

Het “Three Hills Roman Heritage Centre”  is gewijd aan het Romeinse leven in Schotland. De beroemde ruine van Melrose Abbey dateert uit 1136. In de buurt zijn een ksit gevonden met de resten van Robert the Bruce. Hij is herbegraven en een gedenksteen is geplaatst. De Ruine is uitzonderlijk mooi en een bezoek waardig.

Ongeveer 3 mijl ten westen van Melrose, aan de oevers van de Tweed, kun je Sir Walter Scott’s romantische landhuis Abbotsford te vinden.

Wandelroute Melrose Eildon Hills

Wandelroute Melrose Eildon Hills
Het kaartje van de wandelroute Melrose Eildon Hills

De 3 toppen van de Eildon Hills zijn al eerder genoemd. Op het kaartje hierboven kun je ze goed zien: Northern Hill, Mid Hill en Wester Hill. De wandelroute Melrose Eildon Hills pakt alle drie de toppen mee. Het zijn drie beroemde pukkels in het Schotse landschap en er lopen een paar prachtige paden rondom de heuvels en Melrose waar je uitstekend kunt wandelen. En dat betreft ook de river Tweed.

Als wij hier zijn is het prachtig weer en meteen de eerste dag gaan we de heuvels beklimmen. Het is oppassen geblazen want er lopen veel paden over de berg. Je loopt eerste recht omhoog en dan kom je op een horizontaal stuk waarna je aan de je linkerhand een pad omhoog krijgt dat vrij stijl omhoog loopt. Als je dit volgt kom je vanzelf tussen de twee hoogste toppen terecht.

Ondanks het kaartje hiernaast adviseer ik iedereen toch even naar de Tourist Office te gaan om een fatsoenlijk kaartje en dito beschrijving te halen van de wandelroute melrose Eildon Hills. Je loopt namelijk snel fout hier. Op de website www.walkhighlands.co.uk kun je niet alleen deze wandeling ophalen maar nog veel meer.

Koop je een goede kaart dan kun je zelf je route uitzetten. Dat is een goed idee aangezien er hier heel wat fraaie wandelpaden lopen. De wandelroute Melrose Eildon Hills kent vele uitvoeringen waarvan de variant hierboven wel degene is die alle toppen beklimt.

Wandelroute Melrose Eildon Hills
De drie toppen in één beeld gevat

Hoewel de wandeling Melrose Eildon Hills alle drie de toppen beklimt is hij goed te doen. De Mid Hill heeft een stenig pad dat steil omhoog gaat maar je bent binnen een kwartiertje boven. Het uitzicht is trouwens beeldschoon, zeker op zo’n mooie dag. Maar nogmaals, koop een goede wandelkaart en zet je eigen route uit.

Bij de Foto’s:

  • 3: Deel 2 van de klim, de Northern Hill ligt nu recht voor je.
  • 4: Naar rechts kijkend zie je de Mid Hill. Het pad loopt tussen de twee heuvels door.
  • 6: Melrose in de vallei van de Tweed.
  • 7: Op weg naar de Mid Hill …
  • 8: En terugkijkend naar de Northern Hill. Het pad zie je midden op de foto naar links weglopen.
  • 9: De top van Mid Hill en tevens het hoogste punt.
  • 10: Pas op de top van Mid Hill kun je de Western Hill zien.
  • 13: Afdalend naar de weilanden.
  • 14: Prachtige wandelpaden door het groen …

FotoShow

Openbaar   16 items in wandelroute-melrose-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *