Wandelroute Loch Clair Coulin

De wandelroute Loch Clair Coulin Kinlochewe hebben we gelopen toen we in het heerlijke dorpje Kinlochewe verbleven. Deze wandelroute gaat langs Loch Coulin en Loch Clair in de Coulin Forest. Ik heb er prachtige foto’s van gezien maar mijn foto’s geven vooral een beeld van het echte Schotland, mist en regen. Desondanks wat het een prachtige dag. De wandelroute Kinlochewe is 9 km lang en is volledig vlak. Het pad overal goed te begaan meer dan goed te doen.

Wandelroute Loch Clair Coulin

De start van de wandelroute is langs de A896 die vanaf Kinlochewe richting Torridon en Shieldaig gaat. Die rij je ongeveer 5 kilometer af waarna je bij een klein parkeerplaatsje aan de rechterkant van de weg komt. Zet daar je auto neer en steek de weg over naar het pad.

Je komt trouwens een paar honderd meter eerder ook nog een parkeerplaatsje tegen. Dat plekje was voorheen afgesloten met keien, ik weet niet hoe het nu is maar in 2015 heb ik daar nog geparkeerd. In diverse beschrijvingen word gesproken over een “green wheeliebin” (een groene klikko) maar dat ding staat er niet altijd, hij staat ook wel eens op het parkeerplaatsje een paar honderd meter eerder. Maar zo belangrijk is het niet, we hebben het hier over een relatief klein stukje.

Wat ook uit de foto’s duidelijk is te zien is het pad aan de linkerkant gezien vanaf Kinlochewe waar de wandelroute loch Clair Coulin start. Dat is duidelijk zichtbaar en daar ergens moet je dus parkeren. Op de route kom je enige bebouwing tegen. Ik kreeg de indruk dat er een paar verhuurd worden als vakantiehuis cq B&B. Minstens 1 huis was bewoond toen wij er langs kwamen. Het zijn stuk voor stuk mooie plekjes en ondanks het slecht weer heb ik er een paar mooie foto’s van gemaakt.

En dat slechte weer was wel het thema van de dag. Hoewel het redelijk droog was tijdens de wandelroute loch Clair loch Coulin kun je in de verte de regen tegen de heuvels zien. Het lijkt er op dat de vallei een droge oase is in het landschap want overal om ons heen kon je de regenbuien zien. Zodra we terug waren bij de auto zeek het weer van de regen. Maar laat je in dit deel van Schotland vooral niet tegenhouden door het weer. Trek je regenpak aan en ga op pad. De wandelroute was een prachtige wandeling en ik ben blij dat we op die dag op pad zijn gegaan.

wandelroute loch clair coulin
Kaartje van de wandeling
wandelroute loch clair coulin (2)
wandelroute loch clair coulin (1)

De afslag in Kinlochewe waar je de A896 pakt en het parkeerplaatsje bij Loch Clair Coulin.

Hieronder een fotografische impressie van deze echte Schotse dag in de Highlands:

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *