Wandelroute Lelystad Gelderse hout ‘t Henkepad

De wandelroute Lelystad Gelderse hout over ’t Henkepad is op zijn kortst ongeveer 3.5 kilometer. Dat is over het pad heen, rechtsaf en langs het water weer terug. Lekker wandelingetje om de benen even los te maken.

“t Henkepad op de wandelroute Lelystad Gelderse Hout is aan het begin op de foto linksboven goed aangegeven. Volg het pad slingerend door het bos naar de locatie rechtsonder. Kijk verder op de kaart om een leuke wandeling te lopen.

Het Gelderse Hout is een lokaal bos aan de rand van Boswijk, Atolwijk, Landerijen Oost en West en het Oostrandpark. Het word begrensd door de Oostervaart en het Gelderse diep.

wandelroute Lelystad gelderse hout
wandelroute Lelystad gelderse hout

’t Henkepad is een heel mooi bospad dat diagonaal door het Gelderse hout loopt. Door het gebied lopen diverse paden dus je kunt er altijd nog wat extra afstand invoegen. Ook kun je nog langs het Gelderse diep heen en weer lopen langs de waterkant, een leuke route.

Verder kun je de wandelroute Lelystad Gelderse hout op allerlei manieren uitbreiden, bijvoorbeeld via het Oostrandpark of over het water en dan naar Landerijen Oost.

De echte wandelaars onder ons kunnen het Gelderse Hout onderdeel maken van een wandeling van dik 12 kilometer. Globale route: startt bij Loopbrug de Anaconda N309 rotonde / De lichtbron bij bushalte Pauwenburg/Duinbeek en loop via de Anaconda richting natuurpark Lelystad.

Vanaf daar richting Gelderse hout, rondje lopen en terug naar de Anaconda via het fietspad Brederode vanaf de rotonde bij het begin/einde van ’t Henkepad.

Deze wandeling is van grote schoonheid en omvat 2 fraaie parken waarvan het Natuurpark Lelystad natuurlijk de fraaiste. Maar ook de wandeling vanaf de Anaconda en dan rechtsaf richting het natuurpark is een mooi en lekker rustig stuk natuur.

Wil je zien hoe  de paden lopen zoom dan in op Google en kijk vanaf Pauwenburg/N309 en volg de stippellijn langs Westhoven. Dan volgt een splitsing waar u vanaf de Anaconda naar rechts gaat richting de McDonalds.

U kunt het water daar niet over maar gaat meteen rechtsaf onder de A6 door. Dan volgt u het fietspad en gaat halverwege het park in.

Loop door het Park, ga langs het bezoekerscentrum en volg in uiterste hoek van het park de bordjes Lelystad. Steek over bij de Larserringweg en ga linksaf. U komt dan bij het Gelderse hout. Daar kunt u bepalen hoe u loopt en dan via de rotonde terug naar de Anaconda of gewoon naar uw huis elders in Lelystad.

Dit is een pittige maar bijzonder mooie wandeling die u binnenkort elders op deze website kunt terugvinden onder de naam Wandelroute Natuurpark lelystad.

En vergeet de Oostvaardersplassen niet. De routes hangen netjes bij de ingang.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *