Wandelroute Lage Vuursche

Wandelroute Lage Vuursche

In en rond de Lage Vuursche kun je de wandelroute lage vuursche lopen. Dit zijn in ieder geval 10 door staatsbosbeheer uitgezette Wandelingen. Een kaartje plaatsen van die wandelingen heeft relatief weinig zin want het betreffen allemaal bospaden en op de kaart lopen is bijzonder moeilijk.

De techneuten onder ons weten de routes uiteraard via de gps te enteren.Maar de wandelingen zijn allemaal keurig uitgezet met de bekende paaltjes en gekleurde stippen op bomen en andere objecten.

kaartje lage vuursche
De 2 belangrijke startpunten

Hierboven ziet u een kaartje met 2 belangrijke startpunten: de onderste rode cirkel is de Lage Vuursche zelf. Daar staat een groot bord met mogelijke wandelingen. Het tweede en misschien wel betere startpunt is de Kuil van Drakensteijn of Recreatieterrein Drakensteijn.

Dat ligt vlak buiten de Lage Vuursche langs de Hoge Vuursche weg richting Baarn en Hilversum. Vanuit Recreatiecentrum Drakensteijn / de kuil van Drakensteijn beginnen meerdere wandelingen en er staan goede borden met aanwijzingen.

Wandelroute Lage Vuursche

Wandelaars, fietsers en ruiters komen volop aan hun trekken op de vele bospaden in De Lage Vuursche. De meeste wandelpaden zijn onverhard. Bij nat weer zijn stevige schoenen aanbevolen. In de directe omgeving van het dorp de Lage Vuursche zijn een aantal wandelingen uitgezet.

Vanaf beide ruime parkeerplaatsen in en bij het dorp kunt u direct starten. Houd er wel rekening mee dat de kasteeltuinwandeling (de rode wandeling) niet meer helemaal intakt is sinds Prinses Beatrix haar intrede in Kasteel Drakensteyn heeft gedaan.

Maar er blijft genoeg kilometertjes uitgezette route over.Voor de betere kilometervreters is het combineren van verschillende wandelingen een prima manier om aan de vereiste afstand te komen.

De wandelroute Lage Vuursche

  1.  Beukenwandeling (4 km)
  2. Schapendriftwandeling (5 km)
  3. Kasteeltuinwandeling (2 km)
  4. Stulpwandeling (4 km)
  5. Oertijdwandeling (10 km)
  6. Vijverwandeling (6 km)
  7. Baarnse Bos wandeling (4 km)
  8. Engelse Park wandeling (6 km)
  9. Hooge Erf wandeling (4 km)

Startpunten

Midden in het dorp, bij de parkeerplaats voor Kasteel Drakensteyn en op de grote parkeerplaats even buiten het dorp staan grote borden met een aantal beschikbare wandelingen vanaf dat punt.

Dat zijn niet alle bovengenoemde wandelingen. Het combineren van verschillende wandelingen maakt dat er voor iedere wandelaar wel een beschikbare afstand te vinden is.

In de Lage Vuursche zelf starten de oertijdwandeling, de kasteltuinwandeling en de beukenwandeling. Vanaf de beukenwandeling kunt u ook de Hooge erf wandeling meepakken want die kruisen elkaar praktisch.

Tijdens de beukenwandeling komt u een verbindingspad tegen naar de Hoge Erf wandeling. Dit staat goed aangegeven. Samen vormen ze een hele mooie wandeling van 8 kilometer. Plus de transfers kom je rond de 10 km uit.

wandelkaart lage vuusche
Wandelroute lage vuursche vanaf de kuil van Drakensteijn

Verder slingert de Oertijdwandeling door het gehele gebied. Ook daar kun je een aantal andere wandelingen aanplakken. In dat geval is de kaart van Falk (nr 23) wel een goeie hulp omdat je dan kunt zien hoe je naar de verschillende wandelingen toeloopt.

Op het kaartje onder aan deze pagina staan een aantal wandelingen en de parkeerplaatsen waar ze starten. Ik zal de komende weken de exacte locaties op deze site melden.

Wandel- en fietskaarten

Kaarten van de wandelroute Lage Vuursche en andere informatie zijn moeilijk te krijgen in de Lage Vuursche aangezien er geen VVV is. Er is 1 winkel in de dorpsstraat waar je dat soort artikelen zou verwachten maar daar kreeg ik eerder dit jaar nul op het request.

De eigenaresse reageerde gelaten op mijn verzoek. Er is niks, ze vindt de kaarten te duur en ze zijn er niet. Dit is volgens mij de boswinkel. Wie toch kaarten van het gebied wil hebben kan terecht in de webwinkels van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Webwinkel Staatsbosbeheer: Kaarten op schaal 1:25000. Lage Vuursche via Eemsland en Hoge Vuursche en de Utrechtse Heuvelrug, 6.95 per stuk. Natuurmonumenten: Kaarten 1:20.000 Gooi, Vechtstreek en Eemland 6.95 per stuk, 5.95 voor leden. Dit zijn kaarten van Falkplan.

Deze kaarten zouden ook te koop zijn bij Bungalowpark “De Spar”. Het bungalowpark is even zoeken maar daar heb ik inderdaad een keer een Falkplan gekocht. Het adres is Koudelaan 13.

Je moet wel een beetje geluk hebben met de openingstijden van die winkel.Verder natuurlijk de ANWB met een veelheid aan Kaarten en Gidsenen internet informatie.

Een beetje grutten op deze sites kan geen kwaad want je kunt er allemaal boekjes, kaarten en routes vinden.

Ik heb nog een klein kaartje gepikt via de website van pannenkoekenhuis de Vuursche Boer van organisatie de Vuursche groep.

wandelroute lage vuursche

Zonder valse reclame te maken kan ik beide gelegenheden overigens van harte aanbevelen. Ik kom al jaren bij de Vuursche Boer en je kunt er de lekkerste spekpannenkoek van Nederland eten.

En ik ben een expert op het gebied en heb overal in Nederland wel eens een spekpannenkoek gegeten maar dit is zonder enige twijfel de lekkerste.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.