Wandelroute Horsterwold Zeewolde

Een wandelroute Horsterwold bij Zeewolde zal de nodige kunstgrepen moeten gebruiken want dit bos is op Google nog niet eens te vinden. Dan moet je de golfbaan Zeewolde opzoeken en dan het terrein tussen de N301, de N305 en de en de N705.

Op de website van Staatsbosbeheer kun je diverse suggesties vinden voor wandelroutes maar ze zijn allemaal hooguit 5.5 kilometer. En dus moet je al die kleintjes aan elkaar gaan knopen en zo het bos leren kennen.

Hieronder een klein stukje van de interactieve kaart van staatsbosbeheer via de link die hieronder word genoemd. Op deze kaart en bijbehorende pdf’s van wandelingen en fietstochten kun u meteen een parkeerplaats uitzoeken en andere bezienswaardigheden in de omgeving. Prachtige kaart.

wandelroute horsterwold
Het Horsterwold in het uiterste zuiden van Flevoland.

Dit bos is dus ideaal om eens lekker te gaan dwalen aangenomen dat je niet bang bent voor een wandeling tussen de 10 en de 20 kilometer want je kunt hier een heel eind aan de wandel raken.

Maar eerst over de routes. Op de website van Staatsbosbeheer staan de routes stuk voor stuk netjes uitgeschreven en de wandelroute Horsterwold is daarmee een feit. Gewoon geheel en al gratis downloaden van de website in PDF formaat ben je. Hieronder alvast de links van de diverse wandelingen.

Wandeling de stille kern. 5.5 kilometer lang.
Wandeling Wespenorchis 2 km Wit
Wandeling Dasselaar 3.3 km Donkerblauw
Wandeling Wielewaal 2.6 km Rood
Wandelroute de Lanen 2.6 km Groen
Natuurpad Horsterwold 2.2 km Lichtblauw

Al deze wandelingen kunt u gratis en voor niets downloaden via de website van Staatsbosbeheer via deze pagina (klikkerdeklik)

Ik heb wel door het bos heen gefietst en er zijn in ieder geval voldoende fietsknooppunten. Er is ook een fietsroute van 17.5 kilometer wat al een aanwijzing is voor de afmetingen van het bos.

Verder kun je ook aan de wandel in dit gebied met een smartphone of met een wandel GPS. Gelukkig kun je met een wandelapp zoals Map My Walk een heel eind komen.

De prachtige website van Staatsbosbeheer
Interactieve kaart van alle gebieden van staatsbosbeheer

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *