Wandelroute Heyenrath in zuid limburg

De wandelroute Heyenrath in zuid Limburg is mooi en niet al te moeilijk. Er zijn in Heyenrath zogenaamde paaltjesroutes die erg goed zijn aangegeven. Binnen paar jaar zullen deze paaltjesroutes zijn omgezet in een heus wandelroutenetwerk zoals we dat kennen uit de rest van Nederland. Dit is slechts een kwestie van tijd.

De wandelroute Heyenrath begint midden in het dorp en je kunt letterlijk naar alle kanten lopen met wandelingen varierend van enkele kilometers tot combinaties van 10 kilometer en meer. Je kunt de verschillende deelwandelingen namelijk makkelijk aan elkaar plakken.

De wandelroute Heyenrath bestaat uit globaal 4 wandelingen:

  • SL1 (blauw) van 7km (Parkeerplaats Flabberweg)
  • SL4 (zwart) van 5,1 km (start bij het kapelletje bij het trapveldje)
  • SL7 (rood) Net als de SL4
  • SL8 (groen) Ook bij het kapelletje midden in het dorp

Sl staat voor Slenaken dat vlakbij Heyenrath ligt en waar in totaal 9 wandelingen starten varierend van 4 tot 7 kilometer en makkelijk te combineren tot een langere wandeling. Alle wandelingen lopen door hetzelfde prachtige golvende heuvellandschap waar Zuid Limburg zo vermaard om is.

En ben je eenmaal in Slenaken of Heyenrath dan kun je meteen gebruik maken van de uitstekende en bijzonder gevarieerde horeca in dit gastvrije gebied. Campings, hotels, restaurants, heerlijke terrasjes en vakantiehuisjes zijn ruim aanwezig in dit heerlijke fiets- en wandelgebied.

Fietsers kunnen hier ook hun hart ophalen en de kuiten sterken op legendarische hellingen zoals de Loorberg, de Piemert en de Grensweg.

wandelroute heyenracht
Het glooiende landschap in Zuid Limburg

Overigens is een wandelkaart geen overbodige luxe als je de paaltjesroutes gaat lopen. Ik heb de 100 paaltjes routes met fietsknooppunten gekocht voor 5.95 euro die je Hier kunt bestellen maar ook Hier.

Maar ook bij de VVV’s en diverse boekhandels kun je hem krijgen. Zeker in Maastricht, ook een leuk dagje uit meteen. Deze kaart beslaat het gehele heuvellandschap van Zuid Limburg en is goed voor jaren wandelplezier.

wandelroute heyenrath
Weergaloos mooi landschap, zelfs in de mist.

De kaart kan ik zeker aanraden omdat hij echt goed is, schaal 1 : 25.000 en zeer gedetailleerd. Hij is redelijk stevig en ook de kleinere paadjes staan er op waardoor je hier en daar ook spontaan een doorsteekje kunt maken. Er zijn bovendien voldoende bankjes aanwezig en zoals eerder gezegd, de horeca is van uitstekende kwaliteit hier in Limburg.

Kortom, boek een huisje, hotelkamer of campingplek, neem je wandelschoenen en je fiets en geniet van de gastvrijheid in dit unieke stukje Nederland.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *