Wandelroute Gein – Abcoude – Driemond

 • Wandelroute Gein – Abcoude – Driemond
 • Afstand: 15 kilometer

Dit artikel “Wandelroute Gein” Bestaat uit 2 delen: het eerste deel is de beschrijving en het tweede deel zijn foto’s die belangrijke en mooie punten weergeven. Met het kaartje erbij kunt u niet fout lopen.

De wandeling loopt van Abcoude naar Driemond via het Gein, Fort Nigtevecht en de kanaaldijk van het Amsterdam – Rijnkanaal.

Onderweg zie je Noordkant van het Gein, de halve Zuidkant van het Gein, Driemond, Fort Nigtevecht, het Amsterdam-Rijnkanaal en als je nog even doorloopt na de koffie het Fort bij Abcoude. Voor deze wandeling heb je geen kaart nodig.

De weg wijst zichzelf. Alleen even op Google Maps kijken hoe je van je startpunt op de route komt. Bijvoorbeeld vanaf station NS naar het Gein of vanaf Driemond, waar je makkelijk je auto kunt neerzetten, naar het Gein of het Amsterdam-Rijnkanaal.

Wandelroute Gein - Abcoude - Driemond
Wandelroute Gein – Abcoude – Driemond

Wandelroute Gein

Makkelijke startpunten: Abcoude (station NS of met de bus) of je auto ergens in het dorp parkeren of Driemond (met de bus of daar je auto parkeren)

De route is eenvoudig: Ik start bij Driemond, dan naar het Gein lopen, via de noordkant (rechterzijde, kant van Amsterdam) naar Abcoude lopen. Daar een bakkie koffie halen en via de zuidkant van het Gein (rechts vanaf Abcoude) naar de kruising met de Velterslaan.

Dit is een niet te missen driesprong bij het houten bruggetje over het Gein en bij het landhuis Bijlmerlust. Vanaf Abcoude gaat u vlak voor het houten bruggetje en het landhuis rechtsaf de Velterslaan in.

Na een klein kilometertje krijgt u de keuze: u kunt rechtdoor het veld door en links langs het fort. Of u volgt de weg en gaat rechtsom het fort heen. Gaat u links dan volgt u een fraai natuurpad en ziet verder weinig van het fort. Gaat u rechts over het weggetje dan komt u aan de voorzijde van het fort.

Wilt u meer over weten over het fort klik dan hier.

Ik heb de linke route genomen waarna je een paar hekjes later rechts van je het fort in het water ziet liggen. Dan kom je uit bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Linksaf langs de kanaaldijk tussen de prachtige bomen door op weg naar Driemond.

Aan het einde van de dijk ga je onder de Weesperbrug door en volg je de dijk door het gras. Via het oude sluisje van Driemond kom je dan weer midden in het Dorp uit waar je een ijsje kunt halen bij de lokale snackbar. Ik heb de route in foto’s gevangen. Kijk er maar even door, dan is de route nog gemakkelijker.

Wellicht nog vermeldenswaardig dat je vanuit Abcoude binnenkomt via de Noordkant van het Gein door de Kerkstraat en via de zuidkant door de Stationsstraat. Hou er rekening mee dat het oude station aan de zuidkant van het Gein lag maar dat het huidige station aan de noordkant ligt, vlakbij de sportvelden. Hier is trouwens ook parkeergelegenheid in het industriegebiedje en bij de sportvelden.

Zie foto 32 (helemaal onderaan) voor een kaartje van de wandelroute Gein. Veel makkelijker kan het niet. Bij Fort Nigtevecht heb ik zowel de linker als de rechter variant aangestipt.

Zie de foto’s: 32 t/m 51.

Bij de Foto’s
 • 32: Kaartje van de wandelroute Gein. Veel makkelijker kan het niet. Bij Fort Nigtevecht heb ik zowel de linker als de rechter variant aangestipt.
 • 33: Het begin van wandelroute Gein bij Driemond. Ik begin aan de rechterzijde vanaf hier.
 • 34: Zondagsschool Eben Haezer. Een fraai stukje historie.
 • 38: Je zult langs het Gein nergens om een rustplaats verlegen zitten.
 • 39: De ophaalbrug over het Gein. Hier meteen rechts is de stationsstraat, de zuidkant kan het Gein. Aan de overzijde is de Kerkstraat, de Noordkant van het Gein. Ik fotografeer hier dus even achteruit volgens mijn route.
 • 41: De liniedijk vlak voor u bij de afslag komt.
 • 42: Zicht op het bruggetje en rechts de Bed & Breakfast.
 • 43: De kruising richting het fort Nigtevecht (zie ‘Driesprong) op het kaartje. Recht vooruit het landhuis Bijlmerlust. Hier gaat u rechtsaf de Velterslaan in. Links ziet u dan nog net het bruggetje.
 • 44: Hier het keuzepunt: rechtdoor het veld door en linksom het fort langs of rechts over de weg naar de voorzijde van het fort.
 • 45: Resten van de linie midden in het veld.
 • 47: De mooie kanaaldijk tussen de bomen door en zwaaien naar de boten.
 • 49: De Weesperbrug.
 • 50: Terug in Driemond. Klein stukje rechtdoor langs het kanaal door het gras en dan naar links het dorp in langs het oude sluisje.
 • 51: Terug in Driemond. 15 Kilometer prachtige wandelroute Gein.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.