Wandelroute Ecomare – De Koog

De wandelroute Ecomare de Koog voert u van het centrum van de Koog op Texel naar het befaamde Ecomare, museum en opvangcentrum van zeehonden, vogels en bruinvissen. De wandeling Ecomare de Koog is ongeveer 8 km lang en gaat over het strand, door de duinen en het bos.

Ikzelf begon de wandelroute Ecomare de Koog op de Maaike Duinweg maar u kunt natuurlijk overal in en rond de Koog starten. Ik begin deze wandeling voor de goeie orde bij de parkeerplaats midden in de Koog bij het indoor kartcentrum, het tankstation / fietsenverhuur en de Jumbo. Oftewel Nikadel 73.

De wandelroute de Koog Ecomare is 7 km lang.

wandeling koog ecomare thumb
Lief tocht … ? Allemaal te zien in Ecomare.
Wandelroute Ecomare - De Koog

Wandelroute Ecomare – de Koog

Beschrijving

De wandelroute Ecomare – De Koog kan eigenlijk niet missen (zie kaartje op foto 10).

Ik begin de wandeling Ecomare voor het gemak op de parkeerplaats achter het centrum van de Koog bij de Nikadel. Vanaf daar loop je rechts langs de Jumbo en naar links de bocht om waarna je recht voor je de Badweg ziet. Die loop je af langs Camping het Koogerstrand waarna je linksaf het strand op loopt.

Nu volgt een strandwandeling waarbij je 2.5 kilometer rechtuit langs het prachtige Koogerstrand loopt. Na een kleine 700 meter kun je al uitrusten bij paal 19. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon doorlopen naar Paal 17 en daar een bakkie doen.

Bij paal 17 ga je vanaf het strand linksaf tussen de beide strandtenten door en rechtdoor langs het parkeerterrein naar Ecomare. Daar ga je natuurlijk naar binnen, dit is immers de wandelroute Ecomare.

Geniet van het prachtige museum en raak vertedert door de grote ogen van de zeehondjes. Ga naar het Zeeaquarium, eet wat in het uitstekende restaurant en vergeet vooral de walvissenzaal niet die je vanuit het restaurant kunt bezoeken.

Vervolgens verlaten we Ecomare weer en lopen rechtuit vanuit de ingang naar de weg terug. Een klein beetje naar links en dan meteen het duin in via de rode wandeling. Die gaat over in de blauwe wandeling en die volg je vervolgens tot je niet verder kunt. Dan enige tientallen meters naar rechts en je staat bij de Brink.

Die loop je af richting Nikadel of beter, halverwege ga je linksaf om nog even lekker wat te drinken en te eten bij de grote variatie aan uitstekende horeca in de hoofdstraat van De Koog (= de Dorpsstraat)

Alternatieven

Je kunt de wandelroute Ecomare korter maken of gewoon door vanaf de Brink, de Vogelmient (1) de Epelaan (2) of ter hoogte van de Ruijslaan 83 (de Kaemping) het bos in te steken en zo naar het strand te lopen of het gemarkeerde voetpad door het bos te nemen. Heb je daar allemaal geen zin in loop dan gewoon via de Ruijslaan naar Ecomare. Dit is ongeveer 3 km lopen.

Terugweg door bos en duin …

  • Foto 6 en 7: De walvissenzaal in Ecomare.
  • Foto 1, 8 en 9: Terugweg door bos en duin …
  • Foto 10: Kaartje van de wandelroute Ecomare de Koog.
  • Foto 15 t/m 19: De heenweg over het strand en door het zand ….

FotoShow

Openbaar   19 items in wandelroute-ecomare-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *