Wandelroute Deelerwoud

Wandelroute Deelerwoud

Het Deelerwoud is onderdeel van de Veluwezoom en in principe een prachtig wandelgebied. Helaas is hier en daar flink lawaaiig vanwege de omliggende snelwegen. Wandelroute Deelerwoud beschrijft kort het gebied met de belangrijkste wegen en een makkelijk bereikbare parkeerplaats vanwaar je de wandelroute Deelerwoud kunt starten.

Wandelroute Deelerwoud
Wandelroute Deelerwoud
  • Parkeren tegenover het Museum “Vliegbasis Deelen” – Hoenderlose weg nr. 10.
  • Deze parkeerplaats vindt je vlakbij de Delenseweg die samen met de Hoenderloseweg de N804 vormt.

De N804 loopt tussen de Koningsweg N311 en de Otterloseweg N304.
Vanaf de Otterloseweg neem je de N804 Apeldoornse weg die even later overgaat in de Delenseweg.

Vanaf deze parkeerplaats kun je 4 wandelingen lopen:

  1. Wandelroute Deelerwoud, 9 km (Natuurmonumenten, klik)
  2. Blauwe route Deelerwoud, 7,5 km
  3. Rode route Deelerheide, 6,5 km
  4. Groene route Hartenhulberg, 8,5 km

Ik moet eerlijk zeggen dat je in dit wandelgebied wel heel erg veel last hebt van het lawaai van de omliggende snelwegen de A12 en de A50.

Ik heb dit persoonlijk als bijzonder storend ervaren. Nu stond er die dag een oostenwind en wellicht dat dit het probleem verergerde. Maar toen ik dit besprak met mensen die vaker in dit gebied lopen herkenden die dit meteen.

Dat is dus wel iets om rekening mee te houden. Hetzelfde geld overigens voor de Postbank maar daar word het probleem minder als je aan de andere kant van de heuvel bent. Maar op de heide dreunde de A50 me door merg en been. Jammer van dit prachtige gebied.

Want dat laatste staat als een paal boven water. De bossen en de heide zijn bijzonder mooi. Kijk maar naar de foto’s die ik in de herfst van 2014 heb gemaakt. Daar wil je natuurlijk wel wandelen. Mooi afwisselend met bospaden en de uitgestrekte heidevelden.

Ik zou dit gebied zeker bezoeken en kijken of je zelf last hebt van het lawaai op de achtergrond. Sommige mensen hebben er immers geen enkele last van, anderen ergeren zich groen en geel aan het achtergrondlawaai.

Ik woon zelf tussen de autowegen maar het dubbele glas maakt een hoop goed. Maar ik wil tijdens een wandeling in een natuurgebied de stilte horen en geen autoweg

Zie de foto’s: 26 t/m 37.

Bij de Foto’s

  • 27: Ook het Deelerwoud: spookachtig mooi.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.