Wandelroute Col des Contrebandiers

De wandelroute Col de Contrebandiers start vanaf een merkwaardig gebiedje hoog boven Lac Annecy. Het is een klein parkeerplaatsje en tevens rotonde vanwaar je diverse routes kunt lopen. Let wel op want het is allemaal niet geweldig aangegeven, net zoals zo vaak in Frankrijk.

Wandelroute Col des Contrebandiers

Op de Col des contrebandiers kun je meerdere wandelingen maken. Het is een bijzonder populair doel en het kan er serieus druk zijn. Vooral als de Fransen zelf in het hoogseizoen met vakantie zijn is het hier echt druk. Jongeren met drank en BBQ-end volk is hier geen uitzondering.

Vanaf het parkeerplaatsje start de wandelroute col des Contrebandiers. Op een duidelijk bord kun je via een aantal routes aan het wandelen gaan. Dat kunnen korte maar ook lange wandelingen zijn. Maar waar je eigenlijk voor komt zijn de prachtige uitzichten over Lac Annecy die je vanaf de “kliffen” hoog boven Veyrier du Lac zult aantreffen. Ik was er op een relatief slechte dag (wolken, donker) maar toch heb ik een paar foto’s gemaakt die met gemak de jaarlijkse kalender hebben gehaald. Vooral de tegenlicht opnames die richting Semnoz aan de andere kant van Lac Annecy zijn genomen waren van een uitzonderlijke schoonheid.

Verschillende Wandelingen

De wandelroute col des Contrebandiers is onderdeel van “Les Sentier de Veyrier-du-Lac”. Veyrier-du=Lac is toeristisch plaatsje aan het nog veel toeristischer Lac Annecy. Maar door de wandelroutes ontsnap je aan de drukte en vind je de natuur maar vooral ook dramatische landschappen, want daar is dit gebied een ster in.

Er zijn in dit gebied veel wandelingen uitgezet. De op deze borden zichtbare Vallon des Contrebandiers is het uitzichtpunt dat u op de bovenste foto ziet. Maar vanaf dat punt heb je ook een prachtig uitzicht op Annecy.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *