Wandelroute Causse Noir

De wandelroute Causse Noir loopt tussen de la Doubie en de Gorges de la jonte over een hoogvlake die de Causse Noir heet. De causses zijn hoogvlaktes die tussen de Gorges zitten. Het zijn doorgaans natuurparken met weinig bewoning, een bosachtige omgeving en veel heuvels.

De hoogte zit gemiddeld tussen de 700 en de 900 meter met toppen tussen de 1100 en de 1200 meter. In deze gebieden kun je prachtige wandelingen maken en vind je resten van oude bewoning en mooie grotten en uitzichtpunten.

De wandelroute Causse Noir was één van onze eerste activiteiten gedurende deze vakantie. Het was een wandeling die over de hoogvlakte Causse Noir liep en bovendien een stuk langs de Gorges de la Jonte liep met een paar prachtige uitzichten.

Wandelroute Causse Noir

Helemaal onderaan (afbeelding 1 en 2) een kopie van de wandelroute Causse Noir. Krijg je deze wandeling ergens gratis mee (bijvoorbeeld bij een camping) let dan goed op dat je nooit gaat afdalen de Gorge in maar het met de hand geschreven bordje St. Jean des Balmes volgt.

Vlak na St. Jean des Balmes een klein stukje over de D29 lopen en dan linksaf bij Le toit citerne de la Roujarie het bos weer in en de gele wandeling zoeken. Loop anders terug en ga vooral niet langs de D29 lopen of verderop bij de kruising rechtdoor of rechtsaf want je komt nooit in de buurt van het beginpunt van de wandeling in Veyreau.

Het was een bijzonder mooie wandeling en ik kan iedereen aanraden over de Causses te gaan wandelen. Bij de diverse VVV’s onder andere in Millau, Le Rozier, St. Enimie en La Riviere sur Tarn kun je up te date wandelingen krijgen die allen zijn gemarkeerd. Neem vervolgens wel de IGN Bleue mee van het gebied waarin je gaat lopen want die zijn onontbeerlijk.

Hieronder een fotografische impressie van de Wandelroute Causse Noir:

Bij de Foto’s
  • 1: Kaartje van de wandelroute Causse Noir of St jean des Balmes.
  • 2: Detailkaartje van het gebied, de wandelroute Causse Noir.
  • 3: En zo zien de Causses er uit. Heuvelachtige gebieden met weinig bewoning en een prachtige natuur.
  • 4 en 5: De paden door en over de Causse. Soms tussen de velden en soms door de bossen.
  • 6: Vulkanisch gesteente zoals je dit overal in dit gebied kunt aantreffen. Altijd fraai begroeid vanwege het poreuze karakter van dit gesteente. Dit blok is prachtig begroeid met korstmossen.
  • 7: Zo loop je over een vrijwel vlak gebied en opeens begint de wereld voorover te vallen. Je loopt naar het einde van het veld en opeens kijk je 300 meter naar beneden.
  • 8 en 9: Zicht op de prachtige Gorges de la Jonte vanaf de Causse Noir.
  • 10 t/m 14: Foto’s van de Preure Saint Jean des Balmes. Dit gebouw heeft een historie die teruggaat tot 1250. Echt spannend word het in 1650 als er een moord word gepleegd. Wie Frans goed kent is wellicht in staat het verhaaltje uit de folder bovenaan deze pagina te vertalen. Mail het mij dan even, kan ik het alhier vertellen.
  • 15 en 16: Twee foto’s van de Toit citerne de la Roujarie. Lijkt een archeologische vondst te zijn maar is in werkelijkheid een bouwwerk van het einde van de 19e eeuw. Althans, volgens de website van het belendende dorp. De VVV van het gebied laat het bouwsel in de 20e eeuw debuteren. Het is een bouwwerk om regenwater mee op te vangen en is door de dorpelingen gebouwd en later weer gerestaureerd ook.

FotoShow

Openbaar   16 items in wandelroute-causse-noir-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *