Wandelroute Castelbouc

Op 27 mei lopen we de wandelroute Castelbouc van het gelijknamige dorpje en kasteel naar Sainte Enimie. We lopen onderlangs de Gorges du Tarn die we tot op dat moment alleen nog maar van boven hebben gezien. Het was een prachtige dag en het was een belevenis op zich. 

Voor de goeie orde eerst maar eens even een kaartje van de wandelroute Castelbouc. Dit is één van de kaartje die we gratis en voor niks bij het Office du Tourisme hebben gekregen. Iedereen die gaat wandelen of fietsen moet gewoon eerst naar die Franse VVV want ze hebben het voor mij dit jaar helemaal goed gedaan. Op foto 28 (helemaal onderaan) het kaartje van de wandelroute Castelbouc.

Wandelroute Castelbouc

De afstanden kloppen niet helemaal maar dag geld voor alle wandelingen. Ze zijn allemaal langer dan in de folders staat. Bovendien moet je hier en daar flink klauteren dus het is allemaal een stuk minder eenvoudig dan in de foldertjes. Maar ja, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. En dus gaan we vol goeie moed op stap

De afstand van de wandelroute Castelbouc is 7 kilometer, heen en weer dus 14. 

Wandelroute Castelbouc
Wandelroute Castelbouc

Het schilderachtige middeleeuwse plaatsje Castelbouc vanaf de waterlijn van de Tarn. links van deze plek start de wandelroute Castelbouc.

Het Château de Castelbouc is de ruïne van een middeleeuws kasteel in de vlakbij Sainte Enimie. Het kasteel is een beschermd historisch monument. De ruïne torent boven het gelijknamige dorpje Castelbouc, boven de Gorges du Tarn.

Het kasteel werd in de 12e eeuw opgebouwd, door Etienne de Castelbouc, een vazal van Elie de Montbrun, provinciecommandeur van de ridderorde van de Tempeliers. In de 16e eeuw bevalen de états particuliers (Franse Provinciale Staten-Generaal) van de provincie Gévaudan de vernietiging van een hele reeks kastelen in de provincie.

Een aantal kastelen werd immers tijdens de Hugenotenoorlogen gebruikt als schuilplaats door protestante hugenoten. Zo werd Castelbouc in 1592 vernietigd.

De wandelroute Castelbouc kun je starten in Castelbouc of Sainte Enimie. Het pad loopt langs de stille kant van de Tarn, soms vlak langs het water, soms langs de rotsen. Ik kan iedereen aanraden de wandeling heen en weer te lopen.

Je ziet gedurende dit soort tochten altijd een heel andere beeld als je de andere kant oploopt. En dat geldt in de Gorges du Tarn zeker. Ik heb ook heen en weer gefietst langs de Tarn en het zijn gewoon twee verschillende fietstochten als je heen en weer gaat.

Meer over Castelbouc

Bij de Foto’s
 • 4: Het prachtig gerestaureerde dorpje.
 • 9: Van waaruit we meteen het bos induiken op weg naar het water,
 • 7: En daar zijn we sneller dan we denken. Het water is ijskoud trouwens, maar dat zie je ook er wel aan af.
 • 11: Na een kort klimmetje bekijken we de boel weer van boven.
 • 12: Terugkijkend naar Castelbouc.
 • 13, 14: Onderweg komen we langs het pad een grot tegen, maar het is zo glad dat ik er niet inkom. Vervolgens glij ik terug naar beneden.
 • 15: Het kraakheldere water van de Tarn.
 • 16: De Forellen zie je hier overal gewoon zwemmen.
 • 17: Het prachtige pad langs de rotsen waar het water de meest mooie vormen heeft uitgesleten.
 • 18: Het dorpje Prades ligt tegen de wand van de Gorges aan, zoals zoveel dorpjes hier.
 • 19: Weer zo’n stuk in de rotswand waar het water van de Tarn honderdduizenden jaren geleden een diepe gleuf in heeft uitgesleten.
 • 23: Het schilderachtige dorpje Castelbouc met z’n idyllische steegjes en slaperige straatjes.
 • 24: De broodoven van het dorp zoals je die hier in elk klein gehucht ziet.
 • 25 en 26: Het monument uit 1886, maar hergebruikt voor de mannen van het dorp die in de WO1 zijn gevallen. Compleet met uniform.
 • 27: En na nog een laatste blik op het grindbed van de Tarn stappen we in de auto voor een welverdiende lunch.
 • 28: Kaartje van de wandelroute.

FotoShow

Openbaar   28 items in wandelroute-castelbouc-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg
0023.jpg
0024.jpg
0025.jpg
0026.jpg
0027.jpg
0028.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *