Wandelroute Beemster en omliggende polders

Wandelroute Beemster. De wandelroute Beemster loopt door de zogenaamde Uilenhoek, genoemd naar een boerderij aldaar. De wandeling begint in Oudendijk bij Les Deux pontjs of anders in Avenhorn maar dan moet er overgestoken worden.

De Wandelroute Beemster – 10.5 km

De wandelroute Beemster loopt over de Beemsterringdijk en de vrouwenweg. Aan de ene kant heb je de Beemster en aan de andere kant de polder Beschoot, de polder Beetskoog, de Mijzenpolder en de Elandspolder.

Je kijkt dus steeds aan de ene kant naar beneden de Beemster in of aan de andere kant het oude land dat iets hoger is en nog onregelmatige waterpartijen heeft en mooie rietkragen.

Het is een prachtige typisch Noord Hollandsche wandeling die een karakteristiek beeld geeft van het oude polderlandschap wat rond de 17e eeuw is ontstaan. Wie de moeite neemt om even in plaatsjes als Schermerhorn en Graft te gaan kijken zal daar hele oude gebouwen tegenkomen die nog uit die tijd stammen.

Hieronder een fotografisch verslag van de 10.5 kilometer lange wandeling over de Beemsterringdijk en de Vrouwenwen gelopen op 24 mei 2013, koud en op het einde ook nog even behoorlijk nat. Maar zeker de moeite waard.

Wandelroute Beemster
Wandelroute Beemster
Bij de Foto’s
  • 1 t/m 26: De Wandelroute.
  • 27: Kaartje van de Wandelroute.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *