Wandelroute Ankeveense plassen

Wandelroute Ankeveense plassen

De wandelroute ankeveense plassen is 11 kilometer lang. Natuurmonumenten heeft deze prachtige wandelroute Ankeveense plassen uitgezet vanaf Ankenveen tussen de gelijknamige plassen door.

Uit hun eigen folder:

Wandel door het typisch Hollandse landschap rond Ankeveen. Tijdens de wandeling kan je genieten van het uitzicht over de plassen, grasland en moerasbos. De wandelroute voert door een gebied dat is ontstaan door turfwinning.

Al in de middeleeuwen werd hier veen gegraven. Vanaf de legakkers werd het veen afgegraven en te drogen gelegd. Je kunt het legakkerpatroon op veel plaatsen nog goed zien. In dit waterrijke gebied broeden veel vogelsoorten. Speur tijdens deze wandeling naar vogels als de zwarte stern, purpereiger, rietzanger en kleine karekiet.

Wandelroute Ankeveense plassen

Deze wandeling is van grote schoonheid en geeft toegang tot gebieden waar je alleen als wandelaar kunt komen. Je ziet de Ankeveense plassen, de rietlanden, uitgestrekte weilanden en als je mazzel hebt prachtige luchten.

Ik heb in dit gebied (tussen Nederhorst de Berg, Loosdrecht en Ankeveen) ook veel gefietst en je kunt hier adembenemend mooie plekjes vinden.

Wandelroute Ankeveense plassen
Wandelroute Ankeveense plassen

Het leuke van deze route is dat je hem gratis kunt downloaden op de site van Natuurmonumenten via de link onderaan deze pagina. Dan moet u dus wel even al mijn foto’s bekijken. Als je daarna geen zin meer hebt om te gaan wandelen moet je maar snel een andere hobby gaan zoeken.

Onderaan op foto 1 alvast een kaartje uit de pdf van natuurmonumenten. Verder adviseer ik met klem de wandelkaarten van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer te kopen. Die kosten gemiddeld zo’n 6 a 7 euro en geven een ruim overzicht van vele wandelingen in de mooiste gebieden van Nederland.

Zie de foto’s: 1 t/m 13.

Bij de Foto’s
  • 1: Kaartje wandelroute.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *