Wandelnetwerk Vechtdal – Overijssel

Wandelnetwerk Vecht in Overijssel bestaat primair uit de wandelnetwerken Ommen, Dalfsen, Reestdal en Hardenberg.Het wandelnetwerk Vechtdal is een samenwerkingsverband tussen Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Ze hebben gezamenlijk een prachtig en inventief wandelnetwerk Vechtdal in elkaar gezet waarmee je door het gehele gebied kunt wandelen.

Wandelnetwerk Vechtdal, Overijssel

En er is goed over nagedacht. Ze hebben een systeem van genummerde routepaaltjes die ten eerste de kleurcode van een bepaalde wandeling bevatten. De nummers zijn terug te vinden op de diverse kaarten (uiteindelijk moeten dat er 3 worden) waardoor je altijd weet waar je bent.

Wandelnetwerk Vechtdal, Overijssel
Wandelnetwerk Vechtdal, Overijssel

Maar het gaat verder: doordat de paaltjes binnen het Wandelnetwerk Vechtdal uniek genummerd zijn kun je ook zelf je route uitzetten of te aller tijde je positie bepalen en kijken hoe ver je nog wilt lopen.

Het heeft dus veel weg van de fietsrouteknooppunten van de ANWB en de uitgezette routes van Staatsbosbeheer en natuurmonumenten. Dit systeem is een lepe combinatie van die twee en daardoor het beste van twee werelden die samen een eenvoudig en praktisch systeem vormen.

Wandelnetwerk Vechtdal in Overijssel krijgt van mij een dikke 10. Voor de visueel georiënteerden onder ons nog wat plaatjes om het geheel nog begrijpelijker te maken.

Bij de Foto’s
  • 11: Ook goed verzorgd, de bankjes. Dit in tegenstelling tot de gebieden van Staatsbosbeheer en natuurmonumenten waar je zelf een boom om moet hakken om even te kunnen rusten. Extra noot van uw webmaster: Mannen zijn gedeeltelijk kleurenblind, dat is een feit. Uw webmaster verwarde gelijk de eerste wandeling rood en paars, ook al omdat ik een polaroid zonnenbril op had. Let dus goed op de kleuren, het zijn er nogal wat en ze lijken allemaal op elkaar. Of neem een vrouw mee, die hebben een staafje extra.
  • 19: Detailopname van een kaart van Wandelnetwerk Vechtdal (niet die van de Lemeler Esch) waarop de nummers van de Paaltjes te zien zijn.
  • 20: Overzicht van de geboden informatie.
  • 21: Routepaaltje bij de Lemeler Esch. Gele route, paarse route en verwijzing richting rode, blauwe en groene route.
  • 22: Detailopname van paaltje 42. Dit nummer is terug te vinden kaarten van het wandelnetwerk Vechtdal. De kleuren spreken voor zich.
  • 23: Onderweg een rusthokje met veel extra info.
  • 24: Informatiebord van Landschap Overijssel, natuurinformatiecentrum Ommen.
  • 26: Startpunt Giethmen. De parkeerplaats is hier achter. In beeld verder het eerste routepaaltje, het informatiebord en een bord met info van het natuurinformatiecentrum Ommen.
  • 27: Voorbeeld van parkeerplek bij een startpunt. Dit is punt Beerzerzand.
  • 28: Bij zo’n punt altijd mooie borden met een overzicht van routes, de genummerde paaltjes, bezienswaardigheden en horeca.
FotoShow
Openbaar   29 items in wandelnetwerk-vechtdal-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg
0023.jpg
0024.jpg
0025.jpg
0026.jpg
0027.jpg
0028.jpg
0029.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *