Wandelnetwerk Overijssel en Vechtdal

Het wandelwerk Overijssel en vechtdal is onderdeel van het totale wandelroute-netwerk dat langzamerhand in Nederland onwikkeld word. Wandelnetwerk Overijssel en Ommen in het bijzonder was zonder meer één van de eerste netwerken in Nederland en in 2013 was Ommen terecht wandelgemeente van het jaar. Het wandelnetwerk Overijssel kun je onder andere terugvinden op de uitstekende gps site  planner.gps.nl

Wandelnetwerk Overijssel omvat onder andere de regio’s Twente, Vechtdal, Waterreijk, Weerribben, Wieden, Salland en IJssel & Delta. Wandelkaarten van deze gebied moet je of vantevoren bestellen of anders ter plaatse kopen. Dat laatst is de beste optie als je de kans hebt.

Wandelnetwerk Overijssel

Ik ben vaak in Ommen en omgeving geweest en daar heb je een aantal “sub-gebieden” c.q. startpunten die ik graag even onder de aandacht breng omdat je op die manier ook een beetje inzicht krijgt in hoe het allemaal een beetje werkt.

De wandelkaart Wandelnetwerk Vechtdal (Hier kopen) toont de in de provincie Overijssel gelegen gemeenten Ommen en Dalfsen.

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum. Beklim de Lemeler- of Bestehmenerberg voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving.

wandelnetwerk overijssel

Wandelnetwerk Overijssel – Ommen

Hardenberg en Ommen bieden 1200 km aan wandelnetwerk om de mooiste plekken van Hardenberg, Ommen en omgeving te ontdekken. Maak een wandeling door het Reestdal, een tocht door het nuurtschap Rheeze of wandel over de Lemelerberg.

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op de routekaart staan de routes aangegeven met een kleur die overeenkomt met de gekleurde pijlen op de routepalen. Per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.