Wandeling Diemen – 10 km

Deze wandeling in Diemen gaat van Diemen Zuid via de eerste Diem naar het centrum (winkelcentrum Diemerplein) en via de Molenkade terug naar Diemen Zuid.

De wandeling loopt onder andere langs het bedrijventerrein De Sniep, de eerste Diem, de sportvelden aldaar, een stukje Diemen centrum en via de Venserkade / Molenkade terug naar Station Diemen Zuid.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur als je stevig doorstapt. Maar reken bij een rustig wandeltempo maar op 2 uur zonder eventuele pauzes.

Wandeling Diemen - 10 km
Wandeling Diemen – 10 km

De afstand is ongeveer 10 kilometer. Je kunt deze wandeling starten bij Station Diemen Zuid (gratis parkeren) maar er zijn daar maar weinig plekken. U kunt doorrijden Diemen zuid in(linksaf bij de rotonde) en parkeren bij het winkelcentrum Kruidenhof of elders in de wijk.

Ook kun je starten bij het eindpunt van Lijn 9 of je auto neerzetten bij de MacDonalds – Gamma aan de Muiderstraatweg tegenover de ijsclub Diemen en dan de wandeling beginnen bij de eerste Diem. Kortom, mogelijkheden genoeg.

U loopt deze wandeling aan de hand van de foto’s. Ik ga alles nog verder uitwerken in combinatie met tekst. Dit was de grote klus.

Ook is deze wandeling te combineren met de ander wandeling op deze site. U loopt dan anders vanaf het PEN Bos en gaat verder door achter de Diem door de Diemer polder.

Korte wandeling Diemen 10km

Zie de foto’s: 1 t/m 25.

Bij de Foto’s
 • 1: De route begint bij Station Diemen zuid. U loopt over de parkeerplaats richting de rotonde.
 • 2: Als u bij de rotonde komt ziet u links aan de overzijde een trap naar beneden. U volgt de rotonde dus linksaf en gaat bij de trap naar beneden.
 • 3: Na de trap gaat u rechtsaf het bruggetje over en meteen links. U blijft dit pad volgen. Dus niet onder het station door maar hou het spoor rechts en de woonwijk links.
 • 4: Aan het einde van het pad komt u bij de oude begraafplaats aan uw linkerhand.
 • U draait hier rechtsaf de Weesperstraat op en loopt onder de spoorbrug door langs het bedrijventerrein de Sniep. Hier treft u onder andere veilinghuis De Eland en de Kringloopwinkel.
 • 5: Aan het einde van de Weesperstraat gaat u onder het viaduct door. Meteen rechts onder het viaduct is een trap naar boven.
 • 6: U gaat de trap op en loopt naar rechts de brug over..
 • 7; Beneden aangekomen (De Muiderstraatweg) steekt u de kruising over en gaat meteen naar rechts bij het terrein van de Diemer IJsclub. U loopt nu richting een bruggetje. Aan uw rechterhand ziet u de McDonald’s. Recht vooruit het tankstation van de Texaco. Het gebouwtje luisterend naar de naam ‘De blokhut’ is een monument.
 • 8: Aan de overzijde van het bruggetje gaat u linksaf de Overdiemerweg op. U heeft nu het water van de eerste Diem nu aan uw linkerhand en het bos aan uw rechterhand.
 • 9: Na een paar honderd meter kunt u rechtsaf het Penbos in. Dit is een korte U-vormige lus linksom. Aan het einde van de lus komt u weer terug op het asfalt van de Overdiemerweg.
 • 10: U gaat vanuit het PEN-bos even kort rechts over het asfalt van de Overdiemerweg en meteen links richting het bruggetje langs het spoor. NB: hier kunt u de andere wandeling oppikken, de lange rondwandeling door Diemen Noord. Ga dan rechts onder het spoor door in plaats van links over het water.
 • 11: U volgt het pad dat linksom de Diem loopt en afbuigt terug richting Diemen. U loopt nu langs de sportvelden over de Sportlaan.
 • 12: Nu kunt u kiezen tussen rechtdoor lopen en aan het einde rechtsaf slaan en weer langs de Muiderstraatweg lopen richting Lijn 9 en het viaduct onder de spoorbaan door. U kunt ook rechtsaf lopen en schuin naar rechts door de woonwijk steken. Als ik deze beschrijving maak word er nog gebouwd. Echt fout lopen kunt u echter niet. U moet in ieder geval uitkomen bij de tramhalte van Lijn 9.
 • 13: De tramhalte van Lijn 9 en het viaduct onder het spoor door. Ga onder het viaduct door en ga NA de kinderboerderij de Prins Bernhardlaan in. Het pad langs de spoorbaan rechts van de kinderboerderij loopt aan het einde dood.
 • 14: Dat ziet er dus zo uit. De Kinderboerderij rechts houden en de Prins Bernhardlaan in lopen. De prins Berhardlaan gaat na een paar honderd meter over in de Prinses Beatrixlaan die u naar links volgt zodra de weg naar links afbuigt.
 • 15: Vanaf de Prinses Beatrixlaan loopt u links voorbij het winkelcentrum en gaat bij de AMRO bank linksaf de burgemeester Bickerstraat in.U loopt nu in de richting van de ophaalbrug. Als u bij het Winkelcentrum aankomt kunt u even koffie drinken op de terrasje die u aan uw rechterhand ziet.
 • 16: Aangekomen bij de ophaalbrug steekt uover en gaat meteen over de ophaalbrug rechtsaf de Venserkade op.
 • 17: U volgt het pad (de Venserkade) rechtsaf langs het water. Links ziet u nu de flats van zorgcentrum Berkenstede.
 • 18: Aan het einde van de Venserkade gaat u onder de tweede ophaalbrug door en volgt u de dijk die links afbuigt en na een paar honderd meter overgaat in de Molenkade. De molenkade volgt u tot aan het einde. De weg buigt vervolgens scherp naar links.
 • 19: U komt nu op de Industrieweg en ziet recht voor u de garage van Meering touringcars. Hier buigt u naar links af en volgt u de Industrieweg langs de autobedrijven en firma Deutekom. Aan het einde van de Industrieweg ziet u een bruggetje.
 • 20: Het bruggetje aan het einde van de Industrieweg. Firma Deutekom heeft u nu aan de linkerhand.
 • 21: U gaat het bruggetje over en meteen naar rechts. Bij het water houdt u rechts, de bebouwing links. Het is een grindpad dat naar links afbuigt en u loopt het helemaal af.
 • 22: U loopt het grindpad helemaal uit tot het bij een fietspad doodloopt met de bebouwing links. U gaat nu even kort naar rechts en meteen langs het fietspad weer naar links (het Reigerpad).
 • 23: U volgt dit fietspad een paar honderd meter rechtdoor. Het buigt vervolgens licht naar rechts af en loopt richting een tunneltje.
 • 24: Bij het tunneltje gaat u links en meteen rechtsaf langs Polderland.U buigt daarna linksom mee rondom Polderland. Het station kunt u nu al zien liggen aan uw rechterkant.
 • 25: Zodra u het station ziet loopt u er heen. Bent u elders gestart steek dan hier over en loop linksaf richting de rotonde. U bent bij afbeelding 1 en u kunt de beschrijving daar weer oppikken.

FotoShow

Openbaar   25 items in wandeling-diemen-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg
0023.jpg
0024.jpg
0025.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *