Wandeling Chateau Peyrelade

Wandeling chateau Peyrelade

Tijdens de wandeling chateau Peyrelade bij Rivière-sur-Tarn in de Gorges du Tarn heb ik een aantal foto’s gemaakt van het pad. Dat is namelijk wat je vaak vergeet tijdens een wandeling. Je maakt allerlei foto’s maar vergeet om een beeld te vormen van het eigenlijke pad.

En dat is belangrijk want als het pad heel erg slecht is en steil omhoog gaat wordt een wandeling van 10 km met een hoogteverschil van 600m opeens heel erg moeilijk.

Wandeling Chateau Peyrelade
Foto waarop het Chaeau Peyrelade te zien is en de rots waar de Piedestal op staat

Dat is ook wat bepaald of een wandeling mooi is of niet. 1 of 2 bezienswaardigheden of mooie punten in een wandeling bepalen niet of het een mooie of een lelijke wandeling is. Als je 10 kilometer loopt over prachtige bospaden zonder ooit enig uitzicht te hebben is het een prachtige wandeling. En dat is zo mooi aan de route vanaf Chateau Peyrelade.

Niet alleen dat mooie kasteel, niet alleen dat bijzondere punt bij de Piedestal de Fontaneilles, niet alleen de uitzichten over de vallei van de Tarn, maar juist ook die prachtige paden waar je overheen loopt maken deze wandeling tot een hele speciale.

Wandeling Chateau Peyrelade

De wandeling chateau de Peyrelade begint met de beklimming vanaf het Chateau. Meteen het bos in en daar blijf je een hele tijd tot aan de Piedestal. Dan zigzaggend naar beneden tussen velden en weilanden.

Langs de zwarte heuvels, door een klein gehucht, nog meer zwarte heuvels en vervolgens terug omhoog naar het kasteel over een soort van permanente ruïne. Daarmee bedoel ik dat je steeds over eeuwenoude trappen en stenen paden naar boven loopt langs zeer oude huisjes tot je weer aan de onderkant van het kasteel bent.

Het lijkt zo logisch, zo’n pad of weg waar je overheen loopt. Maar wil je niet alleen maar kilometers vreten maar ook nog eens geniet van de omgeving in alle aspecten die er zijn dan behoort deze wandeling tot de mooiste die ik ooit gelopen heb.

Daarom dit artikel, de paden van Chateau de Peyrelade naar de Piedestal de Fontaneilles. Zie de onderstaande foto’s.

Bij de Foto’s

De foto’s in volgorde van het pad:

  • 35: Het begint al meteen goed. De start van de beklimming 50 meter van het kasteel.
  • 36: Steil omhoog de berg op dwars door het bos.
  • 34: Een smal maar beeldschoon pad. Het ruikt hier trouwens ook heerlijk.
  • 33: Het pad aan het einde van de tocht, omhoog richting het Chateau.
  • 28: ZigZaggend door het bos naar beneden.
  • 27: Bijna boven op weg naar de Piedestal. Rechts het einde van de Gorges du Tarn en het plaatsje La Cresse.
  • 31: Het pad richting het Chateau, smal en vol met bloemen.
  • 32: Volgens mij ergens halverwege. De beklimming van de rots.
  • 30: Op weg terug naar het Chateau. Links de rots van de Piedestal en rechts het Chateau Peyrelade boven op de rots.
  • 29: Nog een laatste blik op de rots en de Piedestal. De tocht zit er bijna op.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *