Wandeling Bergen Egmond over het strand

Wandeling Bergen Egmond

Als je 10 kilometer kunt lopen is de wandeling Bergen Egmond vice versa een wandeling die je niet mag missen. Je loopt 2×5 kilometer van Strandtent naar strandtent en nog wat metertjes binnen de beide plaatsjes als je wilt winkelen of wat gezellige horeca zoekt.

Beide plaatsjes zijn bijzonder charmant met een overdaad aan prachtig strand en niet te vergeten een beeldschoon natuurgebied, het Noord-Hollandse Duinreservaat.

Wandeling Bergen Egmond

Wandeling Bergen Egmond over het strand
Wandeling Bergen Egmond over het strand

Je kunt de wandeling Bergen aan zee Egmond dan ook op twee manieren lopen: 2x via het strand of 1x via het strand en 1x via de duinen. De duinwandeling is zwaarder want je loopt een paar kilometer over kleine paadjes door het zand. Maar dan zie je ook wel een duingebied van extreme schoonheid.

Goed opletten want voor je het weet ben je de witte paaltjes kwijt. Ik loop de wandeling Bergen Egmond meestal gewoon over het strand. Het is hier een heel mooi en breed strand met uitzicht op het prachtige duin. Rustig lopend ben je binnen een uur aan de andere kant.

Tip voor de economische wandelaars: kijk op de windkaart van Buienradar hoe de wind staat en loop de heentocht tegen de wind in. Kun je de terugronde lekker met de wind in de rug freewheelen.

De Horeca is beide dorpjes van uitstekende kwaliteit met veel variatie. Bergen aan Zee is niet te vergelijken met Bergen binnen. Het is wat eenvoudiger en heeft geen winkelcentrum. Er is minder horeca dan in Egmond. Bergen aan Zee is echt een badplaats. Egmond aan Zee is wat uitgebreider met een winkelstraat, een boulevard en vele restaurants.

Al met al is het gebied tussen Bergen Binnen en Egmond aan Zee een favoriet gebied van mij waar je prachtige natuur vind, mooi strand en veel mogelijkheden om te fietsten en te wandelen.

Maar dat betekent ook dat je mij daar in het hoogseizoen niet zult vinden. Maar vanaf augustus tot April en zelfs Mei zul je me hier regelmatig met fiets- of wandelschoenen rond zien struinen.

Parkeren voor de wandeling Bergen aan Zee – Egmond

Beide plaatsjes heffen parkeergelden tussen maart en oktober. In Bergen geldt het hele jaar betaald parkeren, in Bergen aan Zee alleen gedurende de maanden maart t/m oktober.

Betaald parkeren geld van van 10.00 tot 19.00 uur. In delen van Schoorl, Bergen, Bergen aan Zee en Egmond aan Zee is het iedere dag van toepassing tegen verschillende tarieven. Parkeerkosten in Bergen aan Zee, 1,80 per uur.

De meeste hotels en pensions hebben voor gasten een recreantenparkeervergunning. Hoe drukker het is hoe verder je moet lopen. Maar ga je buiten het seizoen dan kun je in Bergen makkelijk midden in het dorp parkeren. In Egmond zijn veel plekken langs de boulevard waar je buiten het seizoen altijd een plekje vind.

Ga ik in het seizoen (vooral om te fietsen) dan gaat de fiets in de auto en parkeer ik ergens ruimschoots buiten de grenzen van het centrum.

Foto-impressie van de wandeling

Bergen aan zee Egmond op een frisse ochtend in het voorjaar. Maar het is vooral in het voor- en najaar dat je het mooiste licht en indrukwekkende weersomstandigheden kun treffen. En daarna lekker in een strandtent of in het dorp een lekkere lunch natuurlijk.

Zie de foto’s: 15 t/m 22.

Bij de Foto’s
  • 16: De vuurtoren van Egmond aan Zee.
  • 17: Prachtige mistige dag in februari 2015.
  • 18: En even zonnig in maart 2014.
  • 19: Paviljoen de Zeester, mijn favoriete strandtent in Egmond aan Zee.
  • 20: Half mist, half zon in februari 2015. Zo mooi kan het dus zijn tussen Bergen en Egmond.
  • 21: Water naar de Zee dragen.
  • 22: Tegenlicht door de mist, Tegenmist dus eigenlijk.
FotoShow
Openbaar   22 items in bergen-nl-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *