Wachttijd Dover – Dover Castle 10

Hoe lang is de wachttijd Dover ferry? De laatste etappe van ons rondje Cornwall gaat via Brighton en Dover. Dat is geen al te lange afstand en we hebben dat expres zo gepland want Dover Castle moet bezocht worden. Dit prachtige kasteel heeft een historie die meer dan duizend jaar terug gaat. Niet het kasteel zelf maar wel de klif waar het op staat en waar al in de ijzertijd verdedigingswerken waren.

Wachttijd Dover ferry

Als je buiten het seizoen reist kun je vaak meteen de boot op. Op de heenweg hadden we een ruime marge genomen en waren we bijna 2 uur te vroeg bij de boot. Geen probleem, we konden meteen op weg en waren dus 2 uur eerder in Dover. Op de terugweg ging het ongeveer net zo. Toen zaten we zelfs op een boot met drie normale auto’s, 2 campers en 1 caravan. De rest was vrachtwagens.

wachttijd Dover ferry
wachttijd Dover ferry

De wachttijd is nihil als je van tevoren boekt. Ga je op de bonnefooi dan kan je in het hoogseizoen flink de mist ingaan. Ik weet niet eens of je nog wel een kaartje bij de pont kunt kopen maar ik raad iedereen aan het niet uit te proberen.

Feitelijk is er nooit wachttijd. Je komt op een speciale parkeerplaats voor de door jou geboekte boot en klaar is kees. Vervelend word het bij slecht weer en als er boten gaan uitvallen. Ik heb dat ooit in extremis meegemaakt (rond de kerst) en toen was er een vertraging van 6 uur. Maar die was ’s avonds al weer weggewerkt. Ik ga altijd op incourante tijden, dus ergens tussen 12 en 6 uur in de ochtend. Veel goedkoper en de kans dat je na een uitgevallen boot meteen met de volgende mee kan is bijzonder groot.

Feitelijk allen wachttijden als je geen ticket vooruit hebt gekocht (als dat nog kan) of als het slecht weer is en er vallen boten uit.

Dover Castle

Tijdens onze wachttijd Dover Ferry zijn we naar Dover Castle gegaan. Doe dit niet met een camper of caravan die breder is dan 2.20 en hoger dan 2.40 want dan kom je niet bij de parkeerplaats. Dan moet je wat lager parkeren en een busje  nemen. Kost bijna niks en je bent er zo.

wachttijd Dover ferry

Het kasteel is waanzinnig mooi en de omgeving idem dito. Heb je een late pont en ga je wachten in Dover breng dan vooral een bezoekje aan dit prachtige kasteel en exploreer de historie van deze bijzondere plek op de kliffen.

Laatste belangrijke tip: vergeet niet rechts te gaan rijden als je van de Dover Ferry afkomt in Calais.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *