Verstappen is schuldig aan spin in Turkije

Verstappen is schuldig aan zijn spin in Trukije. Sterker nog, het is een typische Verstappenfout. Geen geduld, kan niet wachten, te gretig, rammen en rossen en weg is je overwinning. Positief is dat het wel een hele mooie spin was en dat hij uit de muur bleef.

Verstappen ging van start als een dweil maar dat ligt aan de Hondamoter en niet aan Max. Die auto kwam al meerdere keren niet goed van zijn plek en nu al helemaal niet. Ook Albon bleef hangen in de plassen en samen deden ze hun hele prima kwalificatie te niet.

Maar toen ging Verstappen ouderwets aan het racen. Binnen de kortste keren lag hij derde en begon te jagen op de wonderbaarlijk goed presterende Perez. Terwijl de omstandigheden nog steeds erg slecht waren ging Max de strijd keihard aan en kleefde achter Perez als een Audirijder op de snelweg achter iedereen kleeft.

Verstappen schuldig aan spin
Redbull content pool: GP Turkije

Toen ze samen door de bocht gingen en Perez een foutje maakte ging Max nog dichter achter hem rijden. Een dik regenscherm zorgde voor slecht zicht en een enorme massa water. Nog even over een curbstone en ja hoor, daar ging Max de rondte in.

En dat was dus dom. Verstappen is schuldig aan die spin. Niet zeuren over die curbstones of downforce. Hij ging op dat moment veel harder en had gewoon even geduld moeten hebben. Hij is bovendien een ware tovernaar in de regen. En dan vergooi je dus op een suffe manier je kansen.

Nee, dan Hamilton. Met veel geduld bleef hij zijn rondjes rijden. Uiteindelijk profiteerde hij van de fouten van anderen en problemen met hun banden waardoor hij op briljante wijze zijn WK binnen haalde. Ere wie Ere toekomt, gereden als een kampioen.

Vettel was spekkoper toen Leclerc ook de fout inging. Perez haalde daardoor op de valreep nog een tweede plek en kon feest gaan vieren. Prachtige uitslag, mooie race maar een teleurstelling en zand tussen de tanden voor de Verstappen fans.

En wat ze verder ook schrijven en hoe Redbull racing hem de hand ook boven het hoofd houd, Verstappen is schuldig aan die spin en dus aan het slechte resultaat in Trukije. Hopen dat hij er wat van leert (zeer waarschijnlijk) en volgende keer wel geduld heeft en zich gedraagd als een kampioen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *