Veerpont Kaag Buitenkaag – Pontje

De veerpont Kaag Buitenkaag is zo’n heerlijk romantisch pontje in het Hollandsch landschap. Hij ligt vlakbij de Kagerplassen en het Braassemermeer aan de ringvaart Haarlemmermeer. Dit is een permanente veerdienst voor outo’s, fietsers en voetgangers. Het is tevens één van de kortste overtochten die ik ooit heb gemaakt.

Veerpont Kaag Buitenkaag

 • Pontnummer: ZH01 / NH43
 • Kruist de: Ringvaart Haarlemmermeer
 • Autoveer, fietsverkeer en voetgangers
 • Naam: Motorveerpont Kaag I / Kaag II
 • Dienstregeling Deze pont vaart het gehele jaar dagelijks, dag en nacht, als het nodig is.
 • Website: www.veerpontkaag.nl
 • Email: info@veerpontkaag.nl
Veerpont Kaag Buitenkaag
Veerpont Kaag Buitenkaag

Ik ga er vanuit dat deze veerpont, als zijnde een vrijvarende motorveerpont die geschikt is voor auto’s, de pont is met de kortste wachttijd in Nederland. Deze pont zorgt voor de verbinding richting het prachtige pontje Kaag – Oud Ade. Helaas vaart deze laatste alleen in de zomer.

Deze pontjes bevinden zich in het grootste watersportgebied van Holland, de Kagerplassen, het Braassemermeer en de Westeinderplassen. En via de Ringvaart Haarlemmermeer kunt u waarschijnlijk nog wel verder ook. Ik ben echter geen watersporter dus hier hou ik even op.

En als fietser pak ik de draad weer op bij de knooppunten. Dit is een fietsgebied bij uitstek dus koop zeker een goeie knooppuntenkaart (bijvoorbeeld bij de ANWB) om maximaal van de mogelijkheden te kunnen genieten. Zie foto 145 (helemaal onderaan).. Dit kaartje is gemaakt met de routeplanner.fietsersbond.nl

Informatie Fietsknooppunten

Hou er rekening mee dat Knooppunt 25 moeilijk is te vinden. Komende vanaf Warmond en Sassenheim word dit knooppunt op een gegeven moment niet meer aangegeven. Na knooppunt 51 komen er twee bruggen over het water. De tweede is de grootste (gerekend vanaf Warmond) en gaat over de Haarlemmerringvaart.

Na de brug draai je scherp naar rechts en rij je naar beneden richting de ringvaart. Daar vind je vervolgens knooppunt 25. Tussen de knooppunt 51 en de afslag vind je wel allerlei andere borden met verschillende knooppunten, maar 25 heb ik daar niet tussen gevonden. Geduld derhalve, aan het einde van de brug gloort het knooppunt.

Onderaan (zie de fotonummers) een fotografische impressie van het gebied en het pontje. Ben je hier op een zomerse dag dan is het zowel op de kant al op het water een drukte van jewelste. Het is dan goed toeven ondanks de soms erg doordringende stank van de buitenboordmotoren. Daar zou toch eens iets aan gedaan moeten worden.

Zie de foto’s: 3, 13, 26, 37, 45, 56, 66, 75, 145

Bij de Foto’s
 • 37: De Haarlemmerringvaart richting Aalsmeer / Badhoevedorp.
 • 45: De Haarlemmerringvaart richting Haarlem / Heemstede met links de ingang naar de Kagerplassen.
 • 56: De reservepont, in de zomer misschien wel de tweede pont.
 • 145: Kaartje fietsknooppunten.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *