Veerpont Bern Herpt (Bergse Maas)

Veerpont Bern Herpt – NB14 / Ge34

Pont, pontje, veerdienst, voetveer. In dit artikel informatie over veerpont / pont / veerpont Bern Herpt. Met knooppunten, fietsknooppunten bij de pont / veerpont, LF route, nabijgelegen fietsknooppunten en andere belangrijke knooppunten.

  • Kruist de: Bergse Maas
  • Soort veerpont : Autoveer , fietsers, voetgangers
  • Type veerpont : Kabelveerpont
  • Naam veerpont: Bergsche Maas 8

Veerpont Bern Herpt

Veerpont Bern Herpt (Bergse Maas)
Veerpont Bern Herpt (Bergse Maas)

Dienstregeling

  • 1 maart t/m 31 oktober van maandag t/m vrijdag van 06:00 – 22:00 uur
  • 1 maart t/m 31 oktober op zaterdag en zondag van 07:00 – 22:00 uur
  • 1 november t/m 28 februari van Maandag t/m vrijdag van 07:00 – 18:00 uur
  • 1 november t/m 28 februari op zaterdag en zondag van 09:00 – 17:00 uur

Raadpleeg voor de exacte dienstregeling onderstaande website:

Zie voor Fietsknooppunten rondom de veerpont Bern Herpt en Nederhemert. – foto 1 en 2 (helemaal onderaan).

De Bergse Maas

De Bergsche Maas is een rivier in Noord-Brabant, in het verlengde van de Maas. Vanaf Well stroomt hij via Heusden tot voorbij Geertruidenberg, waar hij overloopt in de Amer. Tussen 1888 en 1904 werd de Maas op initiatief van ingenieur Cornelis Lely bij Andel afgesloten.

De rivier werd vervolgens via de nieuw gegraven Bergsche Maas verbonden met de Amer en het Hollandsch Diep. De Bergsche Maas werd officieel in gebruik genomen door Koningin Wilhelmina in 1904.

De rivier speelt een belangrijke rol bij de berging en afvoer bij hoogwater. De brede uiterwaarden kunnen grote hoeveelheden water tussen de dijken opvangen. Een rivier is een natuurlijke waterloop en fungeert als het zichtbare afvoersysteem van het overtollige water in een bepaald gebied.

Elke rivier ligt in een stroomgebied. Dat is het totale omringende gebied waarbinnen al het overtollige water via die ene rivier wordt afgevoerd.

Hou je vast als je op een pontje staat. Als de pont meert komt hij vaak tegen de kant of remt plotseling snel af. Het credo is dus: hou je vast. Vooral met een fiets trouwens.

Zie de foto’s 1 t/m 15.

Bij de Foto’s
  • 1 en 2: Kaartje fietsknooppunten rondom de veerpont Bern Herpt en Nederhemert.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *