Veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam

De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam is een flinke autopont over het Noordzeekanaal waar uiteraard ook fietsers en voetgangers mee kunnen reizen. De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam ligt aan het einde van de Nieuwe Hemweg in het Westpoortgebied.

Het is geen leuke fietstocht tenzij je zoals ik wel van urbane of industriële routes houd. Ik mag ook graag door de haven van IJmuiden wandelen. Vanaf de Zaandamse kant word het snel interessanter. Je kunt richting Westzaan of Oostzaan en dan verder de Noord-Hollandse polder in.

Veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam

veerpont amsterdam hemweg zaandam
 • Pontnummer GVB 909 / 913
 • landelijk pontnummer: NH23
 • Kruist het Noordzee kanaal

De veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam vaart de gehele week dag en nacht. Zowel overdag als ’s nachts vaart hij 3 keer per uur op het hele uur, 20 over en 40 over vanaf Amsterdam en steeds 10 minuten later vanaf Zaandam. Je hoeft hier dus nooit lang te wachten.

Voor wie vanuit Amsterdam Noord-Holland in wil kan de veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam een alternatieve route zijn. Je kan rechtdoor Zaandam in en vanuit daar uitwaaieren door Noord-Holland. Hou wel rekening met de afstanden: vanuit Diemen is het bijvoorbeeld 16 kilometer fietsen naar de veerpont Amsterdam Hemweg Zaandam.

Aan de kant van Amsterdam zit je midden in het Westpoort gebied ter hoogte van Geuzenveld/Slotermeer en Sloterdijk. Dit is het nieuwe havengebied van Amsterdam en dat zul je weten ook. Ik heb daar diverse luchtjes ingeademd die niks met de natuur te maken hebben.

Ook aan de kant van Zaandam zit je tussen de bedrijventerrein van het  Zuiderhout. Ook hier duurt het even voor je weer in de frisse lucht zit.  Je bent dan ook vlakbij het station en het centrum van Zaandam.

Vanaf hier kun je trouwens ook doorfietsen richting Nauerna en de veerpont over het Noordzeekanaal bij Spaarnwoude en zijkanaal C. Dat is een leuk stukje via Westzaan. Je kunt natuurlijk verder fietsen richting de Wormer, Schermer, Purmer en Beemster. Of naar Beverwijk, IJmuiden of de omgeving van Haarlem en Heemstede. Voor de betere kuiten dus een leuke optie.

Hieronder een kaartje:

pontje Hemweg Zaandam Hembrug

Hierboven een kaartje van de omgeving en locatie van veerpon Hemweg Zaandam Hembrug. Tevens een aantal fietsknooppunten die u kunt gebruiken bij het uitstippelen van een fietstocht rondom deze beide pontjes.

Hieronder een fotoimpressie van de veerpont amsterdam Hemweg Zaandam Hembrug. Aan de Zaanse kant komt je trouwens uit in het oude industriegebied Zuiderhout, nu een groot winkelgebied met onder andere een Hornbach, Praxis, Vrijbuiter, Prenatal, Karwei, Babyland en een paar prima vreettenten. Leef je uit.

Bij Foto:

 • 1: Pont 9 van het GVB.
 • 2: Steiger aan de kant van Zaandam.
 • 3: Steiger en Horeca aan de kant van Amsterdam.
 • 5: Richting Zaandam gekeken.
 • 6: Richting Amsterdam gekeken.
 • 8: Dit is wat ik noem een klassieke pont. Autodek en 2 gangen voor fietsers en voetgangers.
 • 11: Uitvaren steiger aan de Amsterdamse kant.
 • 12: Invaren steiger aan de Zaandam kant. Daar achter o.a Praxis, Hornbach, Vrijbuiter etc.
 • 14: Noordzeekanaal richting Amsterdam.
 • 15: Noordzeekanaal richting IJmuiden.

FotoShow

Openbaar   17 items in veerpont-amsterdam-hemweg-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *