Van Dam tot Dam fietstocht

De van Dam tot Dam fietstocht, verslag in woord en beeld van dit prachtige fietsevenement van Le Champion. De van Dam tot dam fietstocht gaat van Amsterdam naar Zaandam en weer terug. De afstanden gaan van 40 tot 150 kilometer.

Het evenement hoort bij de van dam tot dam looptocht die al jaren werd gelopen voordat ook de fietstocht er bij kwam. Zondag 23 september 2012 heb ik meegedaan aan de van Dam tot Dam fietstocht, afstand 104 kilometer.

Le Champion organiseerde deze fietstocht (en loop) voor de 6e keer en ik hoop dat er nog veel meer edities volgen want het is een fantastisch evenement.

Van Dam tot Dam fietstocht

Het was een prachtige tocht die begon op de Dam in Amsterdam en via Zaandam, OostKnollendam, West Graftdijk, De Rijp, Midden Beemster, Purmerend, Edam, Volendam, Monnickendam, Uitdam en Durgerdam weer eindigde op de Dam in Amsterdam. Het was een prima georganiseerd evenement waaraan 6000 fietsers deelnamen.

Van snelle jongens die in rap tempo de 145 kilometer afjakkerden tot en met bejaarde recreanten die rustig aan de tocht van 40 kilometer reden. Het was mooi weer, beetje windering op het stuk van De Rijp naar Purmerend, maar verder wonderschoon, lekker temperatuurtje en geheel en al droog.

Kortom, chapeau voor Le Champion, en de gemeenten langs de route die er alles aan deden om de van dam tot dam fietstocht goede banen te leiden. Ik ben om half 9 van start gegaan en was om half 3 weer terug in Amsterdam alwaar de chaos compleet was. 6000 fietsers die de stad inreden en het verkeer lamlegden.

Totale congestie in het centrum en overal fietsers en voetgangers die allemaal hun eigen gang gingen. Typisch Amsterdams tafereel. De kont was rauw maar de medaille maakte veel goed. Volgend jaar weer, dat is zeker. Het was een gedenkwaardig evenement en voor volgend jaar staat het al weer in de agenda.

Liefhebber die mee willen doen aan de van dam tot dam fietstocht kunnen kijken op de website van Le Champion. Met een groepje is zo’n tocht trouwens nog leuker en heb je minder last van de wind.

Verder maakt een bedrijf voor Le Champion onderweg foto’s van iedereen. Dan moet je even de tijd noteren en later kun je dan op de website van de fotograaf je foto opzoeken en nabestellen. Zie hieronder:

Dirk aka Netperk in actie ergens tussen de 2 dammen
Dirk aka Netperk in actie ergens tussen de 2 dammen
Bij de Foto’s
  • 2: Gezellige chaos op de Dam om 8 uur op zondagochtend.
  • 3: De start bij de Damstraat, op weg naar de IJtunnel.
  • 4: Bij Nemo de IJtunnel in met z’n allen. Leuke afdaling, moet gezegd worden.
  • 5: De polder in richting Zaandam.
  • 6: Het snelle volkje over langs de vaart bij West Graftdijk.
  • 7: West Graftdijk.
  • 8: Stempelpost nabij de Rijp.
  • 9: Pauzeren onder rook van Volendam. Er zit nu 72 kilometer op.
  • 10: Medaille halen op de Dam in de totale chaos.
  • 11: Maar wel gezellig. Terrasjes gebouwd, lekker muziekje er bij en alles en iedereen door elkaar.

FotoShow

Openbaar   11 items in dam-tot-dam-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *