Van A naar Beter, of toch niet?

Van A naar Beter, de website voor de bange automobilist. Hier kun je vooraf checken of je al dan niet de shit ingaat op de autoweg. Als je mazzel hebt kun je omrijden, maar vaak betekent het dat je ergens anders de shit ingaat. Van A naar Beter is de website die voor ons bijhoud waar de weg is opgebroken, weggebroken of afgebroken.

Zij laten zien hoe lang de file is op dat moment en hoe lang die file nog gaat duren. En dat laatste moet je ruim nemen, zeker als je in het westen woont. Sommige werkzaamheden duren lang en de files al net zo.
Op dit moment zijn ze erg vaak bezig met de A6, de loodlijn door de Flevopolder.

Deze, op sommige stukken 12 banen brede dubbele snelweg zorgt voor een goede doorstroming tussen het Noorden en het Westen. Gezien het aantal banen nam ik altijd aan dat je bij werkzaamheden altijd wel ergens 2 of 4 banen te vinden zijn om het verkeer te laten doorstromen. Helaas is dat te simpel gedacht.

van A naar Beter
Zo kom je zeker niet van A naar B

Dit weekend zijn alle 12 banen dicht. Er zitten een paar kuilen in de A6 en de overvoorzichtige wegbeheerder heeft in al zijn wijsheid besloten de hele boel dicht te gooien. Nu moet ik dus omrijden via Maastricht of mijn leven wagen langs het IJsselmeer.

Vorige week was het even anders. Ik reed langs de A1 richting A9 (bij Amsterdam) en vanaf Muiden werden er stapsgewijs 2 banen van de A9 afgekruist. Ik werd al pissig maar toen ik in de verte een auto zag staan met knipperlichten werd ik ouderwets knarrig. Wat een gedoe, dacht deze grumpy old man hardop in zichzelf. 2 banen voor een kapotte bak, wat een onzin.

De auto stond op een stuk snelweg van 6 banen breed, 3x A1 en 3x A9. Daarnaast een strookje gras zonder vangrail en dan nog 2 stroken paralelweg voor Diemen en Weesp. Van die twee stroken was er ook al eentje afgekruist en de snelheid was 70km

En wat ik toen zag deed me de moed in de schoenen zakken. Op het strookje onbeschermd gras tussen de 6 banen en de 2 parallelbanen stond een moeder met 2 kinderen. Vogelvrij, sitting ducs tussen het voortrazende verkeer richting Amsterdam.

Opeens was ik blij met de mannen achter de camera’s die dit hadden opgemerkt. De moeder met haar 2 kinderen, geen beschermende vangrail, geen hesjes, in het halve donker tussen 8 banen met voortvliegende heilige koeien.

Maar gelukkig waren er 3 banen vrij rondom de moeder en haar kroost. Nu maar hopen dat de hulptroepen snel ter plaatse zijn gekomen die mam en de kids snel in een stevige takelwagen hebben gehesen

Hulde aan de wegbeheerder.
Dan maar af en toe een baantje teveel.
Maar dit keer alles precies goed.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *