Vakantieregio Frankrijk, populair over de hele wereld

De vakantieregio frankrijk is één van de populairste van Europa en bekend over de hele wereld. Als er één land is in Europa om op vakantie te gaan dan is het Frankrijk wel. Nog altijd, zou ik er aan toe willen voegen. Lekker dicht bij, mooi weer, prachtige natuur en lekker eten.

La Douce France is nog altijd een term met voldoende lading. Ik ga er dan ook graag heen en heb al heel wat regio’s bezocht. En graag wil ik u deelgenoot maken van mijn ervaringen en de vakantieregio frankrijk.

Vakantieregio in Frankrijk

Op deze pagina links naar verzamelpagina’s met allerhande informatie over bepaalde regio’s in Frankrijk. Met specifieke informatie over fietsroutes, campings, bezienswaardigheden en natuurlijk alles over col’s en haarspeldbochten, want daar is  het op deze site allemaal om te doen.

fietsvakantie pyreneeen 2
vakantieregio frankrijk
va
vakantieregio frankrijk

Col du Tourmalet, Cote des Vignes en de Col la Cayolle, 3 totaal verschillende col’s.

In 2013 werd Frankrijk bezocht door 84,7 miljoen buitenlandse toeristen, verantwoordelijk voor 32,7% van de totale hoeveelheid overnachtingen in het land. Dat betekent dat het land de meeste toeristen heeft ontvangen ter wereld, hoewel zij in 2012 in de Verenigde Staten en in Spanje meer geld uitgaven. In dat jaar was de sector goed voor 7% van het BNP. In 2011 was de totale omzet van het toerisme in Frankrijk 141 miljard euro

De populairste bestemmingen waren in 2003 de Eiffeltoren (6,2 miljoen bezoekers), het Louvre (5,7 miljoen bezoekers), het Kasteel van Versailles (2,8 miljoen bezoekers), het Musée d’Orsay (2,1 miljoen bezoekers), het Arc de Triomphe (1,2 miljoen bezoekers), Centre Pompidou (1,2 miljoen bezoekers) en Mont Saint-Michel (1 miljoen bezoekers). De meest bezochte regio’s zijn Île-de-France (Parijs), Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur, in die volgorde.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door