Tour de France 2020

Ik ben blij dat de Tour de France 2020 alsnog van start is gegaan dit jaar. Wederom zit ik elke dag aan de buis gekluisterd om de wielermatadoren tegen de steile hellingen van de Alpen op te zien klauteren. Wat een evenement is het toch. Naast diverse schaatsevenementen blijf ik hier makkelijk voor thuis. Oh ja, en voor de Formule 1 maar dat mag niemand weten.

Tevens is de tour de France 2020 het enige sportieve evenement waar ik praatprogramma’s over volg. Dit jaar alleen de touretappe van de NOS maar andere jaren ook de Tour du Jour van RTL. En af en toe schakel ik over naar de Belg om ook hun commentaren te kunnen volgen.

Tour de France 2020
Tour de France 2020 – Cormet de Roselend

Alleen het wielerprogramma van Eurosport volgde ik niet want ik kan absoluut niet tegen dat natte onderlipje dat de plek heeft ingenomen van Jose Been, een bijzonder goede commentatrice die nu helaas werkeloos toe moet kijken. Erg jammer want ze vormde samen met Karsten Kroon een geweldig duo.

Maar het liefste kijk ik naar de NOS met mijn favoriete sportprofesson (pundit zeggen ze in Engeland) Maarten Ducrot. Wat een heerlijke vakkundige commentator die bovendien wel tegen een grapje kan. Zodra de NOS in de lucht is schakel ik over naar hun om vervolgens de gehele etappe integraal te bekijken.

Nu komen de echte alpen er aan. Cols waar ik zelf ook bovenop heb gestaan zoals de Madeleine en de Cormet de Roselend. Deze laatste is trouwens van uitzonderlijke schoonheid, één van de mooiste beklimmingen die ooit heb gedaan naast de Galibier en de Col d’Iseran.

Dit jaar ben ik helaas niet naar Frankrijk geweest maar volgend jaar ga ik zeker weer aan de bak in de prachtige Franse Alpen. Corona of niet, ik ga er weer heen. Want als ik nu naar de beelden kijk van de Franse Bergen krijg ik echt de kriebels. Ik zou er zo weer heen gaan.

Maar dat word volgend jaar.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *