Test Polyester Tent – Gelert Coleman

De pagina test polyester tent gaat over een Polyester tent van Gelert, de Gelert Nebula Beyond 3. De Gelert Beyond Nebula 3 was mijn eerste tent sinds ik in 2004 in Frankrijk het genoegen heb gehad te kamperen in een De Waard (de zilvermeeuw). Vervolgens moet ik terug naar 1978 toen ik met een vriend van me door Ierland ging trekken met een tentje zo groot als een Kliko.

Test Polyester Tent

De Nebula 3 was een spotgoedkope tent. Ik heb er 250 euro voor betaald inclusief de luifel of Canope. Het is een tunneltent van brandwerend polyester en hij weegt 12 kilo. Het frame zit aan de buitenkant en hij is gemakkelijk in je eentje op te zetten. Comfortabel met 2 personen door het ruime slaapgedeelte waar je ook nog de nodige bagage kwijt kunt als met z’n tweeën bent.

Natuurlijk merk je dat het geen zware kwaliteitstent is. Met name toen het ging waaien bleek wat hij echt waard is. Hij word bij een flinke tot harde wind (boven kracht 5) af en toe helemaal in elkaar gedrukt en is dan soms tussen 50 cm en 1 meter kleiner cq lager.

Dat krijg met zo’n lichte tent, ongeacht of het nou een Gelert of een Redwood of een Coleman is, Polyester tenten zijn superlicht en gaan er bijkans vandoor in de wind. Ook kan hij enorm flapperen als de wind hard is. Toen ik op een Boeren Camping in de luwte stond was het bij harde wind net of iemand een gigantische stofzuiger boven de tent hield. Hij flapperde zo erg dat het gewoon ging waaien in het slaapgedeelte.

Test Polyester Tent – Gelert Coleman

Maar ere wie ere toekomt: hij heeft het wel gered op Texel, in april, 2 graden onder nul en een dag later windkracht 8. Midden in de nacht de boel met stormpennen vast moeten zetten maar hij gaf geen krimp. En aan het einde van het jaar in Bergen nogmaals een noodweer overleefd in dat ding. Dat is toch niet onbelangrijk. Combineer dat met de prijs, het feit dat je hem in je eentje makkelijk kan opzetten (quickpitch noemen die amerikanen dat) het lage gewicht van 12 kilo en het vaste grondzeil en je hebt een toppertje voor dat geld.

Tijd voor de foto’s en aanvullende informatie van de fabrikant. Ga vooral kijken naar een tent voor je hem koopt want je kan er niks van zeggen. Deze tent loopt een beetje rond dus effectief is de breedte en vooral de hoogte minder dan de opgegeven maat. Ga dus altijd kijken en loop even rond in die tent en ga ook eens in de slaapcabine liggen.

Ik heb voor 250 euro 4 vakanties lol gehad van die tent. Hij is in een jaar tijd op texel geweest, in Denemarken, Normandie, de Dordogne, de Franse alpen en bij een boer in Bergen.
Ik heb veel geleerd over kamperen en met name hoe ik dat zou willen. Vandaar dat ik nu een Karsten opblaasbare tent heb. Maar die polyester tunneltent heeft een apart plekje in mijn hart.

Bij de Foto’s
 • 1: Plattegrondje Tent.
 • 2: Test polyester tent: Grondzeiltje leggen en vastpinnen met platte haringen.
 • 3: Tent uitvouwen en de hoekpunten vastzetten.
 • 4: Stokken invoeren en vastzetten in de ringen.
 • 5: Test polyester tent: van achteren naar voren omhoog zetten. De achterkant staat vast met scheerlijnen.
 • 6: En klaar is je tentje. Als laatste zet je de scheerlijnen goed vast.
 • 7: Test polyester tent: het inrichten kan beginnen.
 • 8: De canopy of voorluifel. Dit was niet zo’n beste moet ik zeggen. Bij harde wind werd de hele constructie van de grond gelicht. Met dubbele scheerlijnen kon je dit voorkomen.
 • 9: De tent in Frankrijk met de zijluifel open.
 • 10: En in de Dordogne. Veel plezier gehad van dat ding in La Douce France.
 • 11: En bij de boer in Bergen. Hier heb ik het tweede noodweer gehad maar hij hield zich uitstekend.

FotoShow

Openbaar   11 items in test-polyester-tent-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *