Strandwandeling Egmond – Parkeren

De strandwandeling Egmond is voor mij altijd een spontane wandeling. Als ik ga wandelen ga ik soms aan de hand van een routekaartje, een beschrijving of een uitgezette route met de bekende gekleurde paaltjes. Maar zo af en toe mag ik graag een stukje gaan struinen of dwalen en de strandwandeling Egmond is daar bij uitstek geschikt voor.

Strandwandeling Egmond
De vuurtoren in Egmond vanaf het strand

Strandwandeling Egmond

Het strand bij Egmond is bijzonder mooi en niet te druk, zeker niet buiten het seizoen. Er is prima horeca, voldoende parkeerruimte en het dorp is ook een bezoekje waard, vooral de centrale winkelstraat (achter de vuurtoren). Ik mag er dan ook graag komen.

De strandwandeling Egmond is voor mij een leuk tussendoortje, even uitblazen op het strand en een ergens even gaan zitten en een krantje lezen.

Wat ik tijdens de Strandwandeling Egmond (en Bergen, en Hargen, en Bloemendaal etc) vaak doe is even tegen wind in beginnen en gewoon een uur of anderhalf uur gaan lopen. Vervolgens draai ik me om en loop terug. Daarna nog even het dorp in en de strandwandeling Egmond is weer compleet.

Parkeren strandwandeling Egmond:
In Egmond aan zee geldt betaald parkeren in de periode van 1 maart t/m 1 november, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur en het kost (2014) € 1,90 per uur. In de andere Egmonden is parkeren gratis.

Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief. Tijdens de wintermaanden (December t/m februari) blijft parkeren gratis in de 3 Egmonden. Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Op een mooie februaridag in de uitermate warme winter van 2014 ben ik gewoon eens even een uurtje heen en een uurtje terug gaan lopen op het strand bij Egmond. Het was een prachtige dag en vooral het licht was bijzonder. Het gevolg daarvan was dat ik prachtige foto’s heb gemaakt die dag. En natuurlijk even een bakkie warme chocomel met slagroom in een strandpaviljoen.

Fotografische impressie van de strandwandeling Egmond In Februari 2014

Bij de Foto’s
  • 8: De vuurtoren in Egmond vanaf het strand.

FotoShow

Openbaar   16 items in strandwandeling-egmond-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *