Statiegeld Campingaz tank – Fabeltje

Bestaat er statiegeld Campingaz tank? Nee dus, je krijgt er geen geen geld voor terug. De tank is een koopfles en geen statiegeld Campingaz tank. Je schaft hem aan en laat hem vervolgens bijvullen als hij leeg is. Dan krijg je altijd een mooie nieuwe tank. Helaas zit er tegenwoordig geen dopje meer op, die moet je er zelf bijkopen. Wees er dus zuinig mee. Op een standaard nieuwe tank die je in de winkel koop met altijd een dop zitten met verzegeling.

Statiegeld Campingaz tank

Alle drie de maten op de rijtje, de 907, 904 en 901


Op de tankjes van Campingaz heeft nooit statiegeld Campingaz gezeten. Het is een kooptank. Je koopt hem vol of leeg in de winkel en dus met of zonder vulling. Hoe de tank er uit ziet maakt niet uit. Ik heb een keer een tankje gekocht op een tweedehandsmarkt die onder op een mesthoop had gelegen en die ze terugvonden toen ze er met een tractor overheen hadden gereden. Zo lelijk zag dat ding er uit.

En dus ben ik er mee naar een grote kampeerwinkel gegaan en heb gekeken of ze hem inderdaad terug namen. En inderdaad, geen probleem. Ze zijn volgens zelfs verplicht om zo’n tank in te nemen. In dat opzicht is het dus wel een statiegeld Campingaz tank alleen je krijgt er geen geld voor maar een nieuwe tank.

Zo lelijk kun je ze inleveren. Ze moeten ze innemen, er is immers voor betaald.


Ik verkoop alle drie de maten Campingaz tank voor een scherpe prijs. Ze van goede kwaliteit en er zit een dopje op. Daar moet je tegenwoordig 3.50 voor betalen dus als je een tweedehands tank koop let daar dan op. De kosten zijn voor de 901 (de kleine) € 8.50, De 904 (middelmaat) € 15 en de grote 907 € 19.

Je kunt ze via Marktplaats bestellen – Klik hier voor mijn advertenties.

U kunt me ook mailen via Contact.

Het mooie van Campingaz is dat u relatief veel lol heeft van uw tank en dat uw pannetjes en keteltje water snel heet zijn. Butaangas heeft een hoge calorische waarde en brand daardoor behoorlijk heet. U heeft er dus minder van nodig. Als u met een tent op stap gaat met een volle 907 en gezin met 2 kinderen dan moet je er in principe 3 weken mee kunnen doen. Maar dan moet je geen pannenkoeken gaan bakken want dan gaat je tank opeens veel harder.

Belangrijk

Koelen kost veel gas, binnen 3 weken loopt je 904 leeg op een koelbox in de tent.

Maar ik heb bijvoorbeeld mijn kleine elektrische (camping) waterkoker weg gedaan omdat mijn keteltje water zo snel heet is dat een zo’n goedkope kleine waterkoker er niet tegenop kan. Dat water is zo snel heet dat ik er bij kan blijven staan. Neem wel een keteltje met een dunne boden, dan gaat het veel sneller. Je hebt hele leuke keteltjes van aluminium voor 1.5 liter water die volledig aan het profiel voldoen.

Soorten Campingaz tanks

De statiegeld campingaz tank is dus een illusie. Heeft u er een partij van gekocht in de veronderstelling dat u een leuke winst maakt dan heeft u pech, Gaat niet lukken. Nog even wat praktische informatie:

 • Campingaz tank 907 (de grootste)
 • Inhoud: 2.7 kilo butaangas (vroeger butagas)
 • Brandduur: 40 tot 50 uur (volgens de leverancier)
 • Een vulling kost rond de 31 euro
 • Campingaz 904 (Middelmaat)
 • Inhoud: 1.8 kilo butaangas (vroeger butagas)
 • Brandduur: 25 tot 30 uur (volgens de leverancier)
 • Vulling: gemiddeld tussen de 21 en de 25 euro
 • Campingaz 901 (de Kleine)
 • Inhoud: 0.5 kilo gas
 • Brandduur: 10 tot 15 uur (volgens de leverancier)
 • Vulling: rond de 17.50

Wees voorzichtig met gas. Controleer vooral de slangen op hun houdbaarheidsdatum (zeer belangrijk) en doe altijd een schroefdopje op de tank als u hem opslaat. Droog bewaren bij kamertemperatuur en niet bij open vuur gebruiken. Gebruik uw verstand.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Tags: