Semnoz – Col bij Lac Annecy en Sevrier

De Semnoz of Col de Chatillon is een fraaie col met 3 startmogelijkheden vanaf het Lac Annecy. Het is geen killer maar op het einde kom je toch nog percentages tussen de 9 en 11% met kleine uitschietertjes. Ga je fietsen in deze buurt dan is het een uitgelezen mogelijkheid om de kuiten even los te trappen en meteen een fraaie toeristische route mee te pakken. En je pakt ook meteen de col de Leschaux mee, een kruispunt vanwaar je ook nog kunt kiezen hoe je terug wilt rijden.

Adviesroute Semnoz of Cret de Chatillon:

Op de heenweg starten in Sévrier, daar de D912 naar de Col de Leschaux en dan via de D110 naar de Semnoz / Cret de Chatillon. Vandaar weer terug naar de Col de Leschaux en naar beneden via de route D10 richting St. Jorioz. Ergens halverwege ga je rechtsaf de D10b op, wederom richting St. Jorioz. Dan heb je het mooiste van deze route wel gezien. Vanaf Annecy is hij minder mooi maar wel lekker glooiend en minder steil.

Hierboven een kaartje van de 3 routes langs de Semnoz en twee hoogteprofielen vanaf Sévrier en Annecy. Vanaf St. Jorioz is het profiel vrijwel gelijk aan de route vanaf Sévrier. Hij is alleen ietsjes korter. De col is globaal tussen de 15 en de 23 kilometer lang. Het is uitstekende testcase voor de cols in de omgeving. Vrijwel alle cols in deze omgeving zijn kort en relatief steil.

De col de Chatillon of Semnoz is te combineren met de andere cols in dit gebied en je kunt diverse rondjes om het meer heen rijden in combinatie met die cols. Ik denk dan aan de Col du Marais, de Forclaz, de col de Contabandiers, de col de plan Bois, de Col de l’Epine en als je durft de col de la Croix Fry met alles wat daar weer omheen zit. Keuze genoeg dus.

Het is ook een  col die een mooi beeld geeft van de omgeving, het Lac Annecy in het bijzonder. Verder zul je fraaie vergezichten treffen alsmede schilderachtige dorpjes. En natuurlijk begint en eindigt deze fietstocht langs de boorden van het Lac Annecy. En dat staat garant voor prima horeca, lekkere terrasjes, een frisse duik en genoeg campings om hier een mooie vakantie te vieren.

Ik verwijs graag naar mijn pagina over Lac Annecy voor links naar die cols en ander informatie. Ook kun je drie profielen bekijken op de site:  Semnoz of Cret de Chatillon op Cyclingcols.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *