Roerbak Garnalen – Voor op de camping

Roerbak garnalen voor op de camping kun je natuurlijk ook gewoon thuis eten. Maar deze roerbak garnalen zijn bij uitstek geschikt om te wokken. Sterker nog, de naam zegt het al, je moet ze roerbakken. Je kunt er een éénpansmaaltijd van maken door de rijst of de mie voor te koken en er doorheen te doen.

Roerbak garnalen voor op de camping (ook vegetarisch)

Dit recept is voor 2 of 3 personen (stevige eters of kleine eters)
  • 100 gram grote roebak garnalen per persoon
  • Doe flink knoflook door de garnalen en eventueel ook nog wat ketjap.
  • Je kunt ook garnalen met knoflook krijgen, hoe makkelijker hoe beter.
  • Voor militante vegetariërs: neem gekookte eieren i.p.v. die lieve garnaaltjes.
  • 2 uien
  • 1 kleine prei
  • 2 tomaten
  • 1 grote paprika
  • nog meer knoflook
  • 2 eetlepels zoute ketjap (bijv. Nuoc Mam of vissaus)
  • 2 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
  • flinke theelepel gemberpoeder of Djahe
  • flinke theelepel Laos
  • flinke theelepel Ketoembar
  • flinke theelepel Kurkuma
  • flinke theelepel sambal (Oelek, Badjak, Trassi of Brandal)
  • Hou je van heet doe dan zoveel als je wilt
  • Voldoende Kokosmelk om de boel voor de helft onder het vocht te zetten.
Aan de slag
  • Snij de groentes klein maar niet al te klein.
  • Doe de olie in de wok en verhit deze.
  • Zijn de Garnalen rauw doe ze dan met de prei als eerste in de Wok
  • Zijn de garnalen gaar begin dan met de prei.
  • Na een minuutje of anderhalf de Ui er bij en de sambal en de kruiden
  • Gooi de Garnalen er ook maar door.
  • Bak het flink op voor een minuutje of anderhalf
  • Dan de paprika er bij en de 2 soorten sojasaus
  • Na weer anderhalve minuut de tomaat er door en de kokosmelk.
  • Laat dit even sudderen tot je zeker weet dat alle groente gaar is.
Roerbak Garnalen
Roerbak Garnalen
  • Kook rijst. Neem bij voorkeur biologische zilvervliesrijst of wilde rijst met granen etc.
  • Vermijd witte rijst, het is echt heel ongezond.
  • Neem een mooi bord, rijst er in en lekker veel van die verrukkelijke saus.
  • Kan ook met Bami, Mie of andere Aziatische Meelproducten).
  • Slobber het helemaal op.
  • Lekker met komkommersalade, tomatensalade, kroepoek, empeng en seroendeng.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *