Rivier de Linge – Betuwe

Rivier de Linge, Juweeltje in Rivierenland

Op deze pagina een aantal links naar artikelen over de Linge, een 108 km lange rivier in Rivierenland, de Betuwe in het bijzonder. De linge loopt globaal van Tiel naar Gorinchem.

Het is een schilderachtig riviertje met veel bomen, veel groen, kleine natuurgebiedjes, forten en hoeves, fruitgaarden en oude woonkernen. Je vind er drie romantische pontjes, een keur aan campings en uitstekende horeca. Dit gebied moet je bezocht hebben anders heb je Nederland niet gezien.

Rivier de Linge

Ten eerste een lang artikel over de oorsprong en historie van de Linge. Dan weten we waar we het over hebben. Verder aandacht voor de pontjes over de Linge en de vele mogelijkheden om er te fietsen. Kampings, horeca, kastelen, vismogelijkheden, mooie kerken en gebouwen, zoveel als ik kan verzamelen aan info over de Linge zal ik hier vermelden.

En vooral zal ik terug gaan naar dit prachtige gebied om er te fietsen, te zwemmen en te genieten van de uitstekende horeca. Soms heb ik het idee dat ik de enige ben die dit gebied kent, zo rustig is het er. Maar dat is dan ook weer de charme.

Kortom, lekker van genieten en tegen niemand zeggen, dat is mijn credo. En heeft u zelf iets te vertellen over de Linge, schroom dan niet om het naar me te mailen, bij voorkeur met foto’s. Het zal doorgaans geplaatst worden tenzij het al te commercieel is.

De rivier de Linge kent een drietal pontjes. Daar heb ik ook een aparte pontjesroute van gemaakt.
Elk pontje heeft zijn eigen pagina. Op die pagina’s vind u ook informatie over de nabij gelegen fietsknooppunten.

Hieronder de een kaartje met de locatie van de pontjes langs de Linge en daarna de drie pontjes.

pontjes langs de linge

De drie pontjes over de Linge

Speciale fietstocht: 3 pontjes-route Linge (copyright e.perk 2014)
Fietsroutes rond en langs de Linge.

Landgoederen, Kastelen, en Forten rondom de Linge, Fotopagina (under construction).

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *