Recreatiegebied de Kuil van Drakensteijn

Recreatiegebied De Kuil van Drakensteijn is een dagrecreatiegebied bij de Lage Vuursche. Het is een plek met veel ruimte voor de auto, een groot grasveld waar je zelfs een dag een tent mag opzetten en wandelroutes, fietsroutes en een ATB of Mountainbike route. Het is vlakbij Kasteel Drakensteijn, vandaar de naam.

Recreatiegebied de Kuil van Drakensteijn

Recreatiegebied de Kuil van Drakensteijn is een prachtig stukje natuur enerzijds maar anderzijds ook een heerlijke rustige plek om een dagje in het bos door te bregen met de kinderen of gewoon alleen. Het is een groot terrein vlakbij de lage vuursche en kasteel Drakensteijn in het bijzonder.

Het is een groot grasveld met daar omheen parkeerplaatsen. Ook starten er vanaf die plek meerdere wandelingen en een ATB fietsroute. Je vind er grote borden met aanwijzingen over de wandelingen en de natuur in de omgeving.

recreatiegebied de kuil van Drakensteijn
Locatie van recreatiegebied de Kuil van Drakensteijn.
Klik voor een grote versie.

Een bijzonder fraaie wandeling die hiervandaan start is de Stulpwandeling.

Stulpwandeling, een bijzonder stukje natuur.

  • Markering: paaltjes met witte koppen, 4 kilometer lang.
  • Starten op de parkeerplaats bij recreatieterrein Drakenstein op de Stulpselaan in Lage Vuursche.
  • De wandeling gaat over een 40 hectare groot heideterrein, hier grazen Charolais koeien.

De Stulp: In het bos rondom de heidevelden van de Stulp zijn grafheuvels te vinden. Ze laten zien dat de omgeving al in de prehistorie door mensen bewoond is.

Het gebied was onderdeel van de Heer van Drakenburg, de schout van Utrecht. De Stulp ligt precies op de grens van Utrecht en Noord-Holland. Vroeger zorgde dat voor grensconflicten.

Dit gebied is lang privé-bezit geweest maar Staatsbosbeheer heeft de Stulp in 1964 van freule Bosch van Drakensteyn gekocht. De Stulp heeft open en gesloten gedeelten en water.

Er trekken veel dieren door de Stulp zoals zoals reeën, dassen en vossen. Maar je kunt er ook eekhoorns en hagedissen aantreffen.

Ook vind je hier zeer veel vogels zoals de buizerd, boomvalk, boompieper, boomleeuwerik, roodborsttapuit, klapekster, kraaien, raaf en fuut.

Hieronder een foto van één van de informatieborden waarop je kunt zien welke wandelingen er zoal starten van af deze locatie. Het is echt “Voor Elck wat Wilsch” hier bij de kuil van Drakensteijn.

Wandelingen variërend van 2 tot 15 kilometer, een scootmobielroute en een ATB fietsroute. Als fietser is het zaak om een goeie knooppuntenkaart bij je te hebben en verder te genieten van al het moois dat deze kuil maar vooral ook de Lage Vuursche als totaal te bieden heeft.

wandelkaart lage vuusche

NB: De kasteel tuinwandeling is gesloten sinds Prinses Beatrix Kasteel Drakensteijn heeft betrokken.

parkeren Drakensteijn
Foto van het grote grasveld en de parkeerplaatsen er omheen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *