Pyreneeën Berg etappes – Tour de France 2018

Er zijn 3 Pyreneeën berg etappes in de tour de France 2018. Er zijn in 2018 3 Pyreneeën berg etappes die er niet om liegen, dat moet gezegd worden. Ik ga er vrij voor nemen want ze zitten aan het einde van de tour en de kans is groot dat de beslissing in dit ruwe gebergte gaat vallen. Zoals zo vaak in de Pyreneeën zitten er ook nu weer een aantal bekende col’s in de routes: Portet d’Aspet, Col de Mente, col de Pyresourde, col de portet, de col d’Aspin, de Tourmalet en de Aubisque.

De Col du Tourmalet in de mist.

De 19e etappe is de koninginnenrit van de Tour de France 2018. En niet zo’n klein beetje ook. De renners leggen in 200 kilometer bijna 5000 hoogtemeters af. Met onder andere de col’s Aspin, Tourmalet, Soulor en Aubisque kun je met recht spreken van een kraker.

Pyreneeën berg etappes Tour 2018

16e Etappe: Di 24 juil – Carcassonne / Bagnères-de-Luchon   218 km
  • Col de Portet d’Aspet
  • Col de Mente
  • Col du Portillon

17e Etappe: Wo 25 juli – Bagnères-de-Luchon / Col de Portet   65 km

(18e Etappe: Do 26 juli – Trie-sur-Baïse / Pau  172 km vlakke etappe)

19e Etappe: Vr 27 juli – Lourdes / Laruns   200 km

De Pyreneeën zijn een gebergte in Zuidwest-Europa en vormen sinds 1659 de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer  van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee. Het gebergte is ontstaan door de botsing van het Iberisch Schiereiland met het Europese continent vanaf circa 50 miljoen jaar geleden tot heden.

Er zijn 129 pieken met een hoogte van 3000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten van het Spaanse Aragón. De Pyreneeën bestrijken in totaal zes Franse departementen en vier Spaanse regio’s; het dwergstaatje Andorra ligt volledig in het gebergte. Er zijn aan Franse en Spaanse kant diverse natuurreservaten.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *