Pra Loup – Fietsroute naar de hoge leegte

Pra Loup, in de  zomer een verzameling verlaten chalets en appartementenblokken op een hoge plek in de Franse Alpen. Meer is er over deze locatie, in ieder geval in de zomer, niet te zeggen. Volgens mij is het hier in de winter heel gezellig. De houten gevels, de balkonnetjes en de dennenbomen zullen er onder een dikke laag sneeuw sprookjesachtig uitzien. In de zomer is het een fietsroute naar een skicabine en een snelle afdaling op weg naar een zonovergoten terras in het nabijgelegen Barcelonnette. Ik ben er geweest en dat was dat.

Pra Loup – Fietsroute naar niks

Is er nog  iets positiefs te melden. Ja zeker, onderweg kun je even stoppen en van een mooi uitzicht genieten over het dal van de Ubaye. Maar dat kun je overal in dit gebied. Verder kun je de Pra Loup aan je palmares toevoegen en poggen dat je er geweest bent. Moet je wel zeker weten dat er op dat moment niemand anders op het feestje aanwezig is die er ook is geweest anders sla je nog een flater ook.

Pra Loup 1600 in zijn volle glorie. Pra Loup 1500 heeft vooral chalets

Het hoogteprofiel is weinig waard want de route is niet lang genoeg om moe te worden. Gewoon in je favoriete bergverzetje naar boven pedaleren en met volle gang over de brede asfaltweg weer naar beneden knallen. Ik ben geen snelle afdaler en ik was in minder dan 9 minuten beneden over 6 kilometer.

Ik heb de Pra loup gereden vanaf Uvernet-Fours. Scheelt een paar  kilometer saai breed asfalt en Uvernet is een lieflijk plaatsje bedolven onder de bloembakken. Volledig het tegenovergestelde van Pra loup dus. Ik had net de mooiste helft van de Col de la Cayolle gedaan om nog wat foto’s te maken en de Pra Loup kon er mooi achter aan. Check … !

Conclusie (uit de grond van mijn hart)

Als je verder niks anders te doen hebt en je bent  er toch in de buurt streep hem dan gerust af. Maar als je tijd beperkt is verspil hem dan niet aan dit vakantiepark aan het einde van een brede asfaltweg en richt je aandacht op één van de andere prachtige col’s die je in de buurt van Barcelonnette kunt vinden.

Ik heb deze klim dus gedaan vanaf Uvernet-Fours. Dan is hij korter maar je begint dan met een pittig steil stuk van ongeveer een kilometer. Wat je mist is een saai en druk stuk weg vanaf Barcelonnette. Niet de moeite waard. Zet  je auto dus voor de deur van de Marie in Uvernet, geniet even van de bloemen en rij rap omhoog om nog rapper af te dalen.

De foto’s bewijzen mijn stelling. Als je goed oplet zul je zien dat het uitzicht steeds hetzelfde is. De foto van Pra Loup zelf kun je ook vanuit het dal maken. Maar waarom zou je dat doen … ?

FotoShow

Openbaar   10 items in pra-loup-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *