Pontjesroute Maas – Rivierenland

De pontjesroute Maas is niet één route maar het zijn meerdere pontjesroutes over Maas tussen Gelderland en Noord Brabant.

Over de Maas als provinciegrens van Noord-Brabant en Gelderland en grens van het Land van Maas en Waal gaan heel wat pontjes. Het is moeilijk al die pontjes in één route te vatten dus dat ga ik niet proberen. Ik geef wel een paar suggesties voor leuke routes die u dan zelf aan elkaar kunt plakken.

Ten eerste maar eens even een kaartje waarop een duidelijk overzicht van de 6 pontjes:

Pontjesroute Maas - Rivierenland - Kaartje
Kaartje – Pontjesroute Maas – Rivierenland
Alle pontjes in de pontjesroute Maas
  1. Pont bij Lith / Fietsknooppunten 20 en 33
  2. Pontje Alphen-Oijen / Fietsknooppunten 4 en 25
  3. Pontje Maasbommel-Megen / Fietsknooppunten 28 en 34 of 14 (zie kaart)
  4. Pontje Appeltern-Megen / Fietsknooppunten 89 en 35
  5. Pontje Baternburg-Demen / Fietsknooppunten 73 en 1
  6. Pontje Ravenstein-Niftrik  / Fietsknooppunten 87 en 2 of 18 (zie kaart)
  7. Pontje Maasbommel Loswal-Gouden Ham / Fietsknooppunten 28 en 89

Pontjesroute Maas

De eerste leuke pontjesroute Maas is een tochtje van minder dan 25 kilometer. Het gaat om de knooppunten: 04-25-26-33-06-07-08 en terug bij 4. Tussen 4 en 25 alsmede 26 en 33 zitten twee pontjes, die bij Lith en die van Alphen naar Oijen. Het is een leuk ritje waarbij u de auto in elk dorpskern kunt parkeren. Ik ben zelf in Alphen gaan staan en van daar meteen naar de pont bij Lith. Het eindknooppunt is in dat geval knooppunt 26 en dan door naar Alphen.

Kaartje pontjeroute 1 + gratis download
pontjesroute maas

De “Kaartje Pontjes route Maas 1” kunt u HIER downloaden (.docx).

Dit stuk Maas en met name de Gouden Ham is een fietsgebied van ongekende schoonheid en dit pontjesroute Maas 1 is een goed uitgangspunt om de boel te gaan verkennen.

Je kunt hier heerlijk langs de rivier fietsen maar in het achterland van Gelderland en Noord Brabant tevens genieten van vele pittoreske dorpjes en fraaie natuur. We zitten op de rand van Rivierenland, de Betuwe en het land van Maas en Waal.

Wil je in Nederland op vakantie dat is dit gebied een stuk wat je niet mag missen. Ik heb zelf in Rossum gezeten, dat is op deze kaart verder naar links en dat tussen Alem en Hurwenen. Prachtig gebied waar je uitstekend kunt kamperen en de meest mooie wandelingen en fietstochten kan maken.

Pontjesroute 2

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *