Pontjes Linge – Rivierenland

Pontjes Linge gaat over de fiets- en voetveren over de Linge. De rivier de Linge kent een drietal pontjes. Daar heb ik ook een aparte pontjesroute van gemaakt. Deze route verwijst naar alle 3 de pontjes Linge want elk pontje heeft zijn eigen pagina. Op die pagina’s vind u ook informatie over de nabij gelegen fietsknooppunten.

Makkelijker is het om de pontjesroute te downloaden. Daar staan alle pontjes in inclusief de fietsknooppunten rondom die pontjes. De route en de kaartjes zijn als .docx te downloaden en in de toekomst ook als pdf. Nu moet het nog even simpel. Maar het kan in ieder geval. En anders de informatie bekijken via internet want deze website is geschikt voor mobiele media.

Hieronder een lijstje en een kaartje met de locatie van de pontjes langs de Linge en daarna de drie pontjes.

pontjes langs de linge


De Linge vormt één van de mooiste fietsgebieden in Nederland. Je komt langs de rivier, door dorpjes, langs mooie natuurgebiedjes, bloesembomen, prachtige fruitgaarden en heerlijke terrasjes. Dit artikel geeft een paar hele leuke pontjes in dit gebied weer met hun fietsknooppunten en omliggende plaatsjes en bezienswaardigheden zoals molens of kastelen en forten.

Het mooiste gedeelte van Linge en ook het gedeelte dit artikel over over handelt ligt tussen Gorinchem (eigenlijk Spijk) en Geldermalsen. Overigens kun je ook nog even doorrijden naar Buren langs de Korne, ook een leuk stukje tussen de bomen door naar het historische plaatsje. De pontjes linge route word daarmee echter wel meer dan 70 kilometer lang.

Pontjes Linge

De drie pontjes over de Ling

Pontje Arkel – Spijk (nummer 2)

pontje arkel spijk

Pontje Marienwaerdt – Enspijk (nummer 1)

pontje over de linge

Heukelum – Galgenwaard (nummer 3)

pontje heukelum galgenwaard linge

Het leuke van deze pontjesroute is dat het allemaal hele leuke, ik zou bijna zeggen, romantische pontjes zijn door een gebied van ongehoorde schoonheid. Ga hier in de zomer fietsen en pak deze pontjes en je hebt een fietservaring van formaat.

Bovendien kun je langs de gehele route heerlijk eten, drinken en ijsjes kopen. Niet dat je elke kilometer wat tegenkomt maar je hoeft hier niet uit te drogen.

pontjes linge

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *