Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna

Het pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna gaat over het Noordzeekanaal ter hoogte van Nauerna en Recreatiecentrum Spaarnwoude. Het pontje ligt langs de N202 (Spaarnwoudekant) en de N246 aan de kant van Nauerna, Buitenhuizen en Assendelft.

De GVB spreekt over de veerdienst Assendelft – Spaarnwoude maar dat zal wel iets met beheer te maken hebben. Je komt vanuit Noord-Holland dus uit aan de zijkant van het recreatieterrein Spaarnwoude.

Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna (Assendelft)

  • GVB noemt dit Spaarnwoude Assendelft.
  • GVB pontnummer: 914
  • Landelijk pontnummer: NH21
  • Gaat over Noordzeekanaal.

Dienstregeling

Van 6.30 in morgen tot 24.00 uur in de nacht gaat deze pont 3x per uur. De laatste pont vanuit Spaarndam vertrekt om 23.50. Hierna gaat de nachtregeling in die volgens mijn informatie ook gewoon 3x per uur gaat. Dat betekent dat deze pont dag in dag uit, het gehele jaar door, 3x per uur vaart.

Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna

Fietsknooppunten

De fietsknooppunten rondom het pontje zijn dun gezaaid. Bij de pont zelf is knooppunt nummer 11. Richting Amsterdam is er bijna niks meer te vinden. Pas als je richting Spaarndam, IJmuiden, Westzaan, Zaandam of Beverwijk / Velsen fietst kom je weer een beetje in knooppuntenland.

Dit pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna moet je zien als een transfer naar andere gebieden om daar te gaan fietsen of wandelen want je zit hier op de grens van het Westpoort gebied en de zware industrie bij IJmijden. Toch maar even een kaartje gemaakt:

pontje Hemweg Zaandam Hembrug

Wie vanuit Amsterdam bij het pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna wil komen moet een flink eind door het havengebied fietsen. Het pontje ligt helemaal aan het einde van de Westpoortweg, voorbij Ruijgoord en de containerterminal. Vanuit Diemen/Watergraafsmeer heb je het dan over ruim 16 kilometer.

De echte kilometervreters kan ik aanraden via de Haarlemmermeer (Zwanenburgdijk, Lijndendijk, Akerdijk etc.) te fietsen. Pak de brug bij Zwanenburg en ga via Haarlemmerliede en/of de waarder- en veerpolder richting zijkanaal C.

Hieronder het pontje Spaarnwoude Nauerna Assendelft in lichtbeelden gevangen:

FotoShow

Openbaar   19 items in pontje-spaarnwoude-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *