Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna

Het pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna gaat over het Noordzeekanaal ter hoogte van Nauerna en Recreatiecentrum Spaarnwoude. Het pontje ligt langs de N202 (Spaarnwoudekant) en de N246 aan de kant van Nauerna, Buitenhuizen en Assendelft.

De GVB spreekt over de veerdienst Assendelft – Spaarnwoude maar dat zal wel iets met beheer te maken hebben. Je komt vanuit Noord-Holland dus uit aan de zijkant van het recreatieterrein Spaarnwoude.

Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna (Assendelft)

  • GVB noemt dit Spaarnwoude Assendelft.
  • GVB pontnummer: 914
  • Landelijk pontnummer: NH21
  • Gaat over Noordzeekanaal.

Dienstregeling

Van 6.30 in morgen tot 24.00 uur in de nacht gaat deze pont 3x per uur. De laatste pont vanuit Spaarndam vertrekt om 23.50. Hierna gaat de nachtregeling in die volgens mijn informatie ook gewoon 3x per uur gaat. Dat betekent dat deze pont dag in dag uit, het gehele jaar door, 3x per uur vaart.

Pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna

Fietsknooppunten

De fietsknooppunten rondom het pontje zijn dun gezaaid. Bij de pont zelf is knooppunt nummer 11. Richting Amsterdam is er bijna niks meer te vinden. Pas als je richting Spaarndam, IJmuiden, Westzaan, Zaandam of Beverwijk / Velsen fietst kom je weer een beetje in knooppuntenland.

Dit pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna moet je zien als een transfer naar andere gebieden om daar te gaan fietsen of wandelen want je zit hier op de grens van het Westpoort gebied en de zware industrie bij IJmijden. Toch maar even een kaartje gemaakt:

pontje Hemweg Zaandam Hembrug

Wie vanuit Amsterdam bij het pontje Spaarnwoude Buitenhuizen Nauerna wil komen moet een flink eind door het havengebied fietsen. Het pontje ligt helemaal aan het einde van de Westpoortweg, voorbij Ruijgoord en de containerterminal. Vanuit Diemen/Watergraafsmeer heb je het dan over ruim 16 kilometer.

De echte kilometervreters kan ik aanraden via de Haarlemmermeer (Zwanenburgdijk, Lijndendijk, Akerdijk etc.) te fietsen. Pak de brug bij Zwanenburg en ga via Haarlemmerliede en/of de waarder- en veerpolder richting zijkanaal C.

Hieronder het pontje Spaarnwoude Nauerna Assendelft in lichtbeelden gevangen:

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *