Pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer

Ik heb mazzel als ik bij het pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer aankom. Het is al laat en het word steeds donkerder. Ik maak nog een namiddagrondje speciaal om dit pontje nog even aan mijn bestand toe te voegen. Als ik aankom zie ik de kapitein van het pontje uit zijn auto stappen en hij begint het pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer los te maken van de wallekant. Als hij eenmaal aan mijn kant is word het me allemaal duidelijk.

Het is de laatste zondag van september 2015 als ik bij het pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer aankom. En dat bleek de laatste dag van het jaar te zijn voor het pontje. De ponteneur wilde al naar huis gaan, de dienst zat er op, het jaar zat er op.

En toen kwam ik. En die man gooide alles los en kwam nog een keertje overvaren om mij nog even aan de andere kant te zetten. Eigenlijk wilde ik alleen maar even heen en weer voor de website maar dat kan je niet maken natuurlijk. Dus ging ik naar de overkant en na een lange dag fietsen maakte ik nog een rondje van 22 kilometer.

Ik zie het maar als een ererondje voor alle vrijwilligers en liefhebbers die het oer-nederlandse pontje in de vaart houden. Want wat veel mensen niet weten is dat het heel vaak liefdewerk-oudpapier is. Chapeau pontvrijwilligers, en vooral die van de Oerset. Namens alle fietsters en voetgangers, durf ik te beweren.

Pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer

Vanwege het donker zijn de foto’s helaas minder mooi.

Pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer  Fr28

 • Kruist de Rijnsloot
 • Pontnummer Fr28
 • Soort pontje: Fiets-/Voetveer
 • Type pontje: Motorveerpont
 • Naam pontje: Oerset
 • Kosten: 1 euro
Dienstregeling
 • Mei – Juni: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00
 • Juli – Augustus: Dagelijks van 10.00 tot 18.00
 • September: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00
De fietsknooppunten rondom pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer

Het pontje Rijnsloot Brekkenpolder Lemmer doet het goed in pontjesroutes omdat het centraal ligt tussen het Tjeukemeer, De Brekken, het Slotermeer en de Kûfurd. Ik heb ook even een detailopname gemaakt van de situatie bij Spannenburg. Er zit daar bij de brug trouwens een lekker snackbarretje. Ik kocht daar een ijsje met rum-rozijnen en toen kwam er een fles echte Friese Boerenjongens uit de ijskast. Dat was het lekkerste ijsje van het jaar. Ga daar dus maar even langs, het zijn nog aardige mensen ook.

Website: Defryskemarren.nl

Zie de Foto’s
 • 1: Bord van het pondje.
 • 38 en 39: Kaart van het pondje.
 • 2, 4, 6, 8, 9, 12: Foto’s van het pondje.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *