Pontje Rheeze – Oud Bergentheim

Pontje Rheeze Oud Bergentheim is weer zo’n heerlijk pontje dat je echt in je fietsroute wilt hebben. Je moet wel enig geduld hebben want hij gaat met de snelheid van een slak. Wel veilig, dat moet gezegd worden. Je moet hem zelf bedienen met een knop of draaischijf.

Die laatste schijnt nogal zwaar te gaan dus hopen dat de zon schijnt want het apparaat gaat op zonne-energie. Is dat voldoende voorradig en zijn de batterijen geladen dan gaat het vanzelf. Maar wel langzaam, heeeeeeel erg langzaam. Maar doe het toch maar en rij er maar eventjes een stukje voor om want de Vecht en zijn omgeving zijn hier het aankijken waard.

Pontje Rheeze Oud Bergentheim
Pontje Rheeze Oud Bergentheim

Pontje Rheeze Oud Bergentheim

 • Nummer veerpont:  Ov13
 • Kruist de: Overijsselse Vecht
 • In de buurt van: Ommen, Beerze, Steegeren, Junne, Bergentheim, Brucht, Mariënberg
 • Soort veerpont: Fiets- en Voetveer
 • Soort boot: Electrische zelfbedieningspont
 • Naam Veerpont: Marskampveer

Dienstregeling

 • April tot en met Oktober: Elke dag, Gehele dag

En zoals gewoonlijk bij de foto’s ook een kaartje van de bijliggende fietsknooppunten (zie foto 45 – helemaal onderaan). Voor de volledigheid, het pontje ligt tussen de fietsknooppunten 64 en 65.

Fietser zit uur lang vast op pontje over de Vecht bij Rheeze

Een man heeft vanavond een uur vastgezeten op het veerpontje over de Vecht bij Rheeze. Door een technische storing was de fiets- en voetveer midden op de rivier blijven steken. De Marskampveer wordt vooral door toeristen gebruikt en is met de hand te bedienen. Het pontje verbindt de fietspaden tussen Rheeze en Brucht.

Door een storing in het systeem van de automatische lier bleef het pontje vanavond steken, midden op het water. Een fietser die er op stond probeerde met zijn mobiele telefoon de gemeente te bellen maar daar werd al niet meer opgenomen. Uiteindelijk heeft hij 112 gebeld. De brandweer wist de man uiteindelijk aan de kant te krijgen door het pontje handmatig naar de kant te takelen. Het pontje is daarna buiten werking gesteld. De fietser kon na een uur zijn weg vervolgen. Hij logeert op een camping in de buurt.

Bron: RTVoost.nl

Zie de foto’s: 45 t/m 56.

Bij de Foto’s
 • 45: Kaartje van de bijliggende fietsknooppunten. Voor de volledigheid, het pontje ligt tussen de fietsknooppunten 64 en 65.
 • 46: Wachten langs de Vecht. Het kan best lang duren bij dit pontje.
 • 48: De zonnepanelen zijn duidelijk zichtbaar op het dak van het pontje. Schijnt de zon niet dan word het draaien aan het enigszins stugge wiel.
 • 54: Aan de houding van de Dame aan de overkant blijkt al dat je hier geen haast moet hebben.
 • 55: Zicht op de Overijsselse Vecht naar beide kanten. Aan beide zijden ligt een fraai fietspad.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door