Pontje Oostknollendam Starnmeer – Knollendammervaart

Het pontje Oostknollendam Starnmeer gaat over de Knollendammervaart in Oostknollendam. Bij het pontje Oostknollendam Starnmeer mag je het allemaal zelf mag doen. Een op de bodemliggende ketting geleid het door spierkracht aangedreven pontje Oostknollendam Starnmeer over het water naar de overzijde.

Hier kan de fietsende of wandelende passant even zelf de kapitein zijn, baas over het schip. De onbekende overkant tegemoet, het avontuur, de veilige haven achter zich latend. Dit is tevens een plek waar de stoere man vriendin of echtgenote de ware liefde kan tonen.

Met de zweetdruppels op de gespierde ledematen en het torso zwoegend over het wiel gebogen kan de bevallige partner worden geïmponeerd en veilig naar de andere zijde worden gezwengeld door de ontwaakte wildeman. De romantiek van het pontje in optima forma.

Pontje oostknollendam Starnmeer  NH15

  • Fiets / Voetveer
  • Zelfbedienings kettingveerpont
  • Gaat over de: Knollendammervaart
  • Dit pontje kan het gehele jaar zelfstandig bediend worden, dagelijks vanaf een half uur na zonsopgang tot een half uur voor zonsondergang.
  • Informatie:
  • Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer
  • Telefoon: 0251-311410
  • Website: www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl
Informatie over de fietsknooppunten
600 fietsknooppunt Knollendam 1
Bij Knooppunt 89 vind u het pontje Oost Knollendam Starnmeer.
Bij knooppunt 87 vind u het Molletjesveer.

Belangrijke informatievoor mensen die de pontjesroute Laag Holland fietsen:

Indien u de Pontjesroute Laag Nederland fietst en vanaf Spijkerboor komt moet u vanaf knooppunt 59 (het pontje bij spijkerboor) linksaf de ophaalbrug over en meteen rechtsaf over het Oudelandse dijkje langs de Knollendammervaart.

Het Oudelandse dijkje gaat over in de Dorpsstraat en kort nadat u tussen de huizen bent gekomen ziet u het Pontje Oostknollendam Starnmeer aan uw rechterhand tussen de huizen.

Fietst u de ander kant op en komt u van knooppunt 88 en het Molletjesveer dan gaat u bij knooppunt 89 met het pontje over de Knollendammervaart en aan de overzijde tussen de huizen linksaf richting Spijkerboor.

De dorpsstraat gaat na een paar honderd meter over in de Oudelandse dijk en aan het einde daarvan gaat u naar links over de ophaalbrug en u bent dan bij knooppunt 59 Spijkerboor.

Gaat u bij knooppunt 89 over met het pontje en rijd u naar rechts dan gaat u richting knooppunt 93 en kunt u pas na een paar kilometer weer over het water. Wilt u de pontjesroute volgend dan is dat een aardig ommetje. Wel leuk voor mensen die 60 km willen fietsen ipv de 40+ van de pontjesroute.

Plan uw route met de fietsrouteplanner van de ENFB en word lid of donateur. Hierboven nog een kaartje van de knooppunten rondom de de beide pontjes in Knollendam bij de knooppunten 89 en 87.

Hieronder een fotografische impressie van de pontjes en hun omgeving. Op die manier kunt u bekijken wat u kunt verwachten en hoe u moet fietsen.  Vergeet natuurlijk nooit uw knooppunt-kaarten.

pontje oostknollendam starnmeer

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *